Hlavní navigace

Nejčastější dotazy: Upgrade na Windows 8 za 14,99 eur - 1. díl

25. 8. 2012

Sdílet

 Autor: http://technet.microsoft.com
Microsoft nyní registruje zájemce o upgrade na Windows 8, přičemž tato nabídka platí pro jedince, kteří si v období od 2. června zakoupili nový počítač s operačním systémem Windows. Co všecho byste o upgradu a jeho možnostech měli vědět?

Těm, kteří patří do výše uvedené kategorie, přinášíme odpovědi na nejčastější otázky týkající se přechodu na nový systém za sníženou cenu 14,99 eur za licenci.

 

1. díl článku: Co potřebuji a jak upgrade funguje?

2. díl článku: Dostupnost, verze, časová omezenost, licence a koupě nového PC

 

Co k upgradu potřebuji?

Pro bezproblémový přechod v rámci speciální nabídky musíte znát modelové číslo vašeho PC a dále vědět, kde a kdy jste jej koupili. Budete také potřebovat telefonní číslo a platnou e-mailovou adresu, na níž vám ve chvíli, kdy je upgrade připraven k instalaci, přijde vyrozumění.

Bude potřeba registrační klíč?

Je možné, že ano. Microsoft může registrační klíč k systému požadovat po občanech konkrétních zemí jako prevenci počítačového pirátství. Zatím víme od kolegů z amerického Computerworldu, že v Indii je klíč vyžadován, zatímco v USA není.

Pokud jste v průběhu registračního procesu na klíč dotázáni, naleznete jej na balení vašeho instalačního disku, na vašem počítači (fyzicky, tj. například na spodní straně notebooku) nebo, pokud jste si software zakoupili online, ve vašem e-mailu. Pokud jste si jisti, že máte legální systém, a registrační kód nemůžete nalézt, stáhněte si program Win Key View, který je schopen tento kód vyhledat za vás.

Jak proces upgradu funguje?

V minulosti to fungovalo tak, že výrobci počítačů proces upgradu řešili prostřednictvím svých vlastních voucher programů. Takový systém byl ale náchylný k chybám a někteří uživatelé museli na své disky s inovovaným systémem čekat týdny i měsíce.

S Windows 8 vzal Microsoft upgrade do svých rukou. Uživatelé budou moci stahovat upgrade od 26. října letošního roku. Na stejný den je oznámena i celosvětová dostupnost nového systému. Jakmile bude upgrade k dispozici, Microsoft registrovaným uživatelům rozešle e-maily, které je budou směřovat k upgrade asistentovi na Windows.com. Tato online utilita zkontroluje kompatibilitu vašeho počítače a poté vás provede stahovacím a instalačním procesem. Celková velikost stažených souborů bude asi 2 GB.

Cena upgradu pak bude v našich luzích a hájích 14,99 eur přepočtených na koruny podle aktuálního kurzu. Při kurzu 26,- Kč/EUR to vychází na 390,- Kč.

soutez_casestudy

 

V druhém díle si zodpovíme nejen otázku dostupnosti upgradu na fyzických nosičích, ale řekneme si také, v jaké verzi bude upgrade dostupný, v jakém časovém horizontu jej bude možné provést a podíváme se i na důvody pro koupi nového počítače nyní a až po uvolnění Windows 8.

Byl pro vás článek přínosný?