Hlavní navigace

Nejpoužívanějšími aplikacemi smartphonů jsou… Hry!

16. 7. 2011

Sdílet

 Autor:
Dle posledních údajů společnosti Nielsen až 64 % všech uživatelů smartphonů používá zařízení ke hraní her, zatímco pouze 21 % jej využilo pro práci a zvýšení produktivity. Mezi další nejpopulárnější patří aplikace pro sledování počasí (60 %), sociální sítě (56 %) a mapy (44 %).

„Pracují“ vaši zaměstnanci na služebních telefonech v aplikaci Angrybirds? Z pohledu platforem si víc než dvě třetiny uživatelů zařízení iPhone, Android a Windows zahrálo v posledním měsíci nejméně jednu hru - otázkou je, zda to bylo ve volném čase či v pracovní době. Trochu lépe jsou na tom v tomto směru uživatelé zařízení BlackBerry, těch hrajících hry, bylo jen něco okolo 24 %. Trochu jako ironie se nám zdá pojmenování tabletu téže společnosti – PlayBook, který je taktéž určen primárně pro práci.

Největší gameři jsou podle Nielsena majitelé a uživatelé iPhonů, ti strávili hraním průměrně 14.7 hodiny za měsíc. Hned za nimi jsou uživatelé OS Android s 9.3 hodinami a hráči na Windows Phone s 4.7 hodinami. Slabé 4.5 hodiny připadají na uživatele BlackBerry. Je jasné, že čísla počítají s průměrem, někteří uživatelé hry sotva zapnout, zatímco jiní stráví hraním her několika násobně více času. Druhým faktorem, který hráče a hraní obecně ovlivňuje, je počet dostupných aplikací a tedy i her pro uvedené platformy.

soutez_casestudy

Za několik posledních let se mobilní aplikace staly velmi populární, příčinou jsou hlavně bohatě zásobené online obchody typu App Store (přečtěte i také o sporu Apple a Amazonu) nebo Google Market. Podle výzkumu společnosti ChangeWave odpovědělo 14 % dotazovaných, že nejvíce se jim na nových smartphonech líbí právě aplikace. Druhou nejpozitivněji hodnocenou funkcí je jednoduchost používání zařízení a přístup k internetu (12 %). Přístup k firemnímu emailu, který je chlebem a solí společnosti RIM (výrobce zařízení BlackBery) si pochvaluje 10 % dotazovaných.

Až se vás příště budou snažit zaměstnanci přesvědčit k nákupu firemních smartphonů nebo tabletů, kupte jim raději firemní herní konzoli pro teambuilding, budou mít radost.

Byl pro vás článek přínosný?