Hlavní navigace

Nejvyšší čas na upgrade z Office 2010 na Office 365 - 3.díl

15. 10. 2020

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ke kancelářskému balíku Office 365 se dostanete třemi způsoby.

Předcházející díl

 

Vzhledem k tomu, že Microsoft plánuje ukončení podpory kancelářského balíku Office 2010 ke 13. říjnu 2020, je upgrade na Office 365 docela nasnadě.

Aktualizace Office 2010 na Office 365 z obchodu Microsoft Store

Nejprve vyhledejte na Hlavním panelu aplikaci Microsoft Store a spusťte ji. Následně se přihlaste a počkejte, dokud se nezobrazí oficiální domovská stránka Microsoft Store. Následně v okně vyhledejte dlaždici s názvem Microsoft 365 a klepněte na ni. Vzápětí se zobrazí obrazovka s nabídkou produktů a tlačítko pro zakoupení a stažení, popřípadě tlačítko pro okamžité zakoupení produktu včetně informací o cenách jednotlivých produktů.

Upozornění: Aktualizace či upgrade kancelářského balíku Office nijak neovlivní vaše soubory, dokumenty, tabulky a ani jiná data. A i kdyby ano, není třeba se ničeho obávat, protože všechny programy od firmy Microsoft disponují zpětnou kompatibilitou. Nicméně v každém případě vám doporučujeme ještě před prováděním jakýchkoliv změn v programu Outlook provést zálohu souboru .pst používaném právě programem Microsoft Outlook. Tento soubor se nachází v jednom z níže uvedených umístění:

C:\Users\\AppData\Local\Microsoft\Outlook

C:\Users\\Roaming\Local\Microsoft\Outlook

Aktualizace z internetového obchodu Microsoftu

soutez_casestudy

Soubor .pst rovněž můžete zálohovat do formátu souboru CSV (Comma Separated Values), což je formát, který je kompatibilní s programem Excel a se všemi databázemi.

Po instalaci nové aktualizace pak klepněte do nabídky Soubor > Otevřít a exportovat > Import nebo export a následně z dialogového okna průvodce importem a exportem vyberte příslušnou položku, například Importovat z jiného programu nebo souboru. V dalším kroku zmiňovaného průvodce pak vyberte položku Datový soubor aplikace Outlook (PST) nebo Hodnoty oddělené čárkami. Poté se řiďte pokyny průvodce, které vám umožní načíst datové soubory do programu Microsoft Outlook.

Byl pro vás článek přínosný?