Hlavní navigace

Několik překvapení z Resident Evil 5 univerza

3. 2. 2009

Sdílet

Resident Evil 5 se pomalu blíží na herní trh a internetem začínají rezonovat zajímavé zprávy a zvěsti. Jako je ta o hodně dramatické změně základního herního konceptu.

Tím úplně prvním a nejzásadnějším se zdá být nepotvrzené info z OXM (Oficiální Xbox Mag), kde prý tvrdí, že Capcom v plné verzi sáhne k drastické změně herní koncepce. V Resident Evil 5 prý nakonec bude možné, podobně co v jiné third-person akci Gears of War, současně jít a střílet. Což zní příliš dobře (resp. příliš pozdě) na to, aby to ve finále mohla být skutečně pravda.

Další zprávou budiž ta o 5GB instalaci na pevný disk v případě PS3 verze, přičemž tady už jde o jistotu, kterou asi dvakrát neuvítají vlastníci 40GB konzole. A potom tu je zmínka o muži jménem Ken Lally, který v Resi 5 nadaboval "nesmrtelného" Alberta Weskera. Lally totiž v těchto dnech vyjevil svou účast v příchozí akci Call of Duty: Modern Warfare 2, jež by se měla na trhu objevit v průběhu tohoto roku.

Ale abychom se vrátili k Residentovi a tady pak zcela nezdolnému Albertovi Weskerovi. Jde o nezapomenutelnou postavu prostupující spoustu dílů série, nemluvě o účasti i ve filmovém Resident Evil: Extinction. Pročež asi nikterak nepřekvapí, že na IGN se svého času popracoval na třetí místo mezi desítku nezapomenutelných herních zloduchů. Kde tak překonal dokonce i takové ikony, jako byla Shodan ze System Shocku, Psycho Mantis z Metal Gear Solid a nebo... Dr. Robotnik ze Sonica:o)

V závěru snad ještě tematický pohled na pěkně vyvedené figurky z Resident Evil 5, které budou pro sběratele k zakoupení. A statistické zohlednění, že X360 demo Resident Evil  5 od 26. ledna zaznamenalo v prvním týdnu na 1,8 milionu stažení, což má být nový rekord v rámci Xbox Live. Dosud měla v téhle kategorii primát hra Star Wars: The Force Unleashed (cca 1M).

CS24

Zdroj: různé

 

Byl pro vás článek přínosný?