Hlavní navigace

Některé funkce Windows 11 přestaly fungovat

9. 11. 2021

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft opomněl aktualizovat digitální certifikát některých funkcí Windows 11.

Microsoft upozorňuje, že některé funkce integrované do Windows 11, mohou dočasně přestat fungovat. Mezi nimi například Snipping Tool, Tipy nebo Emoji panel. Důvod je ten, že Microsoft opomněl aktualizovat jejich digitální certifikát. 

soutez_casestudy

Některým uživatelům verze Windows 11 Home in S Mode může dokonce přestat fungovat Nastavení či Start menu, což je obzvlášť zásadní problém, jelikož pak takto zasažení uživatelé můžou mít potíž spouštět aplikace (Byť obejít jej lze přes nabídku Spustit vyvolanou zkratkou Win + R). Majitelům zařízení Surface Go 3 a Surface Pro 8 pak může působit problémy dočasná nefunkčnost dotykové klávesnice či možnosti zadávání textu hlasem. 

Řešením je dle Microsoftu aktualizace s označením KB5006746, kterou lze v současnosti stáhnout manuálně přes menu Aktualizace a zabezpečení (Zobrazit volitelné aktualizace). Pokud jste mezi těmi, kterým nefunguje menu Nastavení, můžete aktualizace stáhnout online z Katalogu služby Microsoft Update.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?