Hlavní navigace

Nezbytné operace, které musíte ihned provést na novém PC - 4.díl

23. 4. 2015

Sdílet

 Autor: (c) valentint - Fotolia.com
Koupili jste si nový počítač? A myslíte si, že jej zapnete a budete jej moci hned používat? Kdepak, počítač musíte na vše, co na něm budete dělat, pořádně připravit. Přečtěte si, co všechno musíte udělat!

A je to tady! Právě vám dorazil dlouho očekávaný nový počítač. Ta prostá kovová skříň je klíčem k takřka nekonečným možnostem, jakým využít svůj potenciál. Počítač vám pomůže například jak se správou vašich financí, umožní vám bavit se se svými nejbližšími, hrát počítačové hry a spoustu dalšího. Na to všechno jej ale musíte připravit. Pojďme se podívat, jak nový počítač nakonfigurovat – a pěkně krok za krokem.

 

 Předcházející díl

Instalace potřebných aplikací

Nepotřebné aplikace – bloatware – máme pryč, takže můžeme uvolněné místo zaplnit takovými aplikacemi, které rozhodně využijeme. Instalace vhodných aplikací – to je silně individuální záležitost. Při výběru doporučujeme, abyste se rozhodovali jednak podle toho, jaké programy skutečně využijete a také podle ceny. Existuje spousta plnohodnotných aplikací, které dokážou to samé jako jejich placení kolegové a přitom jsou zdarma.

V tomto ohledu bychom vás chtěli upozornit na aplikaci Ninite, která by vás mohla oslovit právě ve chvíli, kdy máte software vybrán a potřebujete jej nainstalovat. Program Ninite je vlastně takovým opakem programu PC Decrapifier, protože vám naopak umožňuje nainstalovat najednou spoustu zdarma dostupných aplikací. Přitom jde dokonce tak daleko, že dokáže automaticky zakázat instalaci nadbytečného softwaru, který je často součástí instalačních programů řady zdarma dostupných aplikací. Jedná se skutečně o velmi šikovný nástroj, který vám do značné míry usnadní onu nepříjemnou práci s instalací většího počtu aplikací.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?