Hlavní navigace

Nokia má další smartphone s Windows Phone a podporou 4G

10. 1. 2012

Sdílet

 Autor:
Společnost Nokia na probíhajícím veletrhu CES představila svůj další smartphone s Windows Phone 7.5 Mango s označením Lumia 900.

Nový model představil CEO společnosti Nokia Stephen Elop na tiskové konferenci spolu se Stevem Ballmerem z Microsoftu. Nokia tak rozšiřuje řadu smartphonů Lumia 710 a 800, které byly uvedeny v říjnu. Nové smartphony s podporou 4G sítí budou zatím k dispozici u amerického operátora AT&T, který je podle Ballmera největším operátorem s Windows Phone. Nicméně i tak je podíl Windows Phone na trhu zanedbatelný, v USA je údajně menší než 3 % a celosvětově je ještě nižší. Steve Ballmer situaci okomentoval slovy, že pro prodej smartphonů s Windows Phone je poměrně hodně prostoru.

Nokia zatím nespecifikovala parametry smartphonů a jen zdůraznila údajně vysoce kvalitní přední a zadní kameru. Na internetu se ale již objevily informace, které tvrdí, že displej v smartphonu Lumia 900 bude mít úhlopříčku 4,3“, procesor poběží na frekvenci 1,4 GHz, baterie bude mít kapacitu 1830 mAh a dále budou smartphony vybaveny úložným prostorem 16GB. Fotoaparát by měl mít rozlišení 8 megapixelů. Více informací o specifikacích najdete například zde. Ceny zatím nebyly oznámeny, ani to, kdy bude Lumia 900 dostupná na evropském trhu.

Představení nových smartphonů v USA je pro Nokii důležitý krok, protože v minulosti na tomto velkém trhu neměla příliš úspěch. Přístroje Nokia 900 by pak měly být dodávány v řádu několika týdnů.

Byl pro vás článek přínosný?