Hlavní navigace

Nokia představila smartphone s ohebným displejem

29. 10. 2011

Sdílet

 Autor:
Jedním z nejzajímavějších zařízení, které Nokia představila na letošním Nokia Worldu, je telefon s velkým ohebným OLED displejem.

Zařízení, které společnost představila pod názvem "Nokia kinetic device" lze nejen ohýbat, ale pomocí tohoto ohýbání také ovládat. Mírným prohnutím telefonu můžete například zazoomovat, skrolovat stránku nebo se pohybovat v rámci menu. Výhodou toho je, že s telefonem lze pracovat například i tehdy, když má uživatel nasazené rukavice - s těmi si běžný dotykový displej neporadí. Nevýhodou naopak to, že je třeba používat obě ruce.

Na videu, kde uživatel testuje nový telefon na veletrhu Nokia World, je vidět, že zařízení má nadstandardní pozorovací úhly - není prakticky rozdíl v barvách či kontrastu, ať už se na telefon uživatel dívá z jakéhokoli úhlu. A samotný kontrast je také velmi dobrý, má hluboké černé barvy. Rozlišení displeje je WVGA a na jeho povrchu je umístěna speciální vrstva, která zamezuje rozbití skla. Zařízení je v současné době pouze prototyp a společnost neuvažuje o jeho uvedení do masové výroby.

Byl pro vás článek přínosný?