Hlavní navigace

Nová externí mechanika Plextor 608CU

17. 10. 2007

Sdílet

Firma Plextor představuje novou generaci externího provedení svých vypalovaček. Jedná se o vzhledově pěkný produkt s elegantním a štíhlým designem. Plextor PX-608CU je novou externí mechanikou pro USB.

Firma Plextor představuje novou generaci externího provedení svých vypalovaček. Jedná se o vzhledově pěkný produkt s elegantním a štíhlým designem. Plextor PX-608CU je novou externí mechanikou s USB rozhraním, která je schopna zapisovat 8x rychlostí na disky typu DVD+R i DVD-R. Na dvouvrstvá média s kapacitou 8,5 GB typu DVD+R DL a DVD-R DL je možné zapisovat výkonem 4x. DVD+RW je možné vytvářet 8x a DVD-RW 6x. Dále podporuje mechanika i média DVD-RAM s rychlostí zápisu 5x.


Klasická CD média pak vypaluje 24x a přepaluje 24x. Jednotka by měla disponovat poměrně stabilní přístupovou dobou 150 ms pro disky CD a 160 ms v případě disků DVD, vyrovnávací paměť je 2 MB.

Mechanika poskytuje ochranu proti podtečení bufferu, kterou předchází zničení vypalovaných médií, jiné technologie, které známe u Plextoru z minulosti u této mechaniky nenaleznete. Produkt je možné zakoupit např. v obchodě Czech Computer na www.czc.cz


Parametry:

Rozhraní: USB 2.0
Velikost vyrovnávací paměti: 2048 KB

DVD:
Maximální rychlost čtení DVD: 8
Maximální rychlost zápisu DVD: 8
Maximální rychlost přepisu DVD: 8
Průměrná přístupová doba DVD [ms]: 160

CD:
Maximální rychlost čtení CD: 24
Maximální rychlost zápisu CD: 24
Maximální rychlost přepisu CD: 24
Průměrná přístupová doba CD [ms]: 150

Cena na www.czc.cz včetně DPH: 4 166,- Kč

- - Jaroslav Kasal

CS24

Byl pro vás článek přínosný?