Hlavní navigace

Nová videokamera Panasonic nižší střední třídy

12. 7. 2016

Sdílet

 Autor: Panasonic
Panasonic představuje nové videokamery pro poloprofesionální použití, jako náhradu oblíbeného modelu AG-AC90

Model AG-AC30 je jednočipová kamera s rozlišením Full HD, která byla navržena a sestavena v Japonsku. Videokamera disponuje objektivem v novém provedení, který se vyznačuje velmi širokým ohniskovým rozsahem (20x zoom a úhel široký 29,5 mm), třemi manuálními kroužky pro ostření, clonu a zoom, a dvoukanálovými XLR audio vstupy.

Panasonic

Tato kompaktní videokamera patří k nejlehčím ve své třídě. Váží pouhých 1,5 kg a obsahuje výkonné integrované LED světlo (300 lux na 1 m), které umožňuje pořízení záznamu i v přítmí, například na nočních svatebních oslavách a při bleskových rozhovorech.

Videokamera je vybavena novým snímačem se zpětným osvětlením (BSI) typu 1/3,1, který je oproti snímači u současného modelu širší a nabízí perfektní rozlišení a špičkovou kvalitu obrazu. Ve výbavě nechybí ani inovativní ’tally’ (osvětlující LED kroužek, který zřetelně indikuje, zda kamera nahrává) a pětiosý hybridní optický stabilizátor obrazu (OIS) zajišťuje korekci rozmazání prakticky u všech typů záznamů. Tím se významně zlepšuje stabilita při natáčení v pohybu.

Nová funkce Level Shot slouží k automatické detekci a úpravě sklonu zaznamenaného obrazu a je doplňkem optické stabilizace obrazu, aby záznam vypadal profesionálně. Model AC30 navíc díky sekvenční výměně plných karet za prázdné disponuje možností nekonečného záznamu pro natáčení delších událostí. Funkce duálního nahrávání navíc zajišťuje bezpečný, souběžný záznam, aby měl uživatel v případě potřeby okamžitou zálohu.

příloha_ovladnete_sva_data

Dostupnost a cena

Model AG-AC30 bude v prodeji od září 2016. Očekávaná doporučená cena se pohybuje pod hranicí 1 600 EUR bez DPH.

Byl pro vás článek přínosný?