Hlavní navigace

Nová vylepšení pro Teams

4. 3. 2021

Sdílet

 Autor: Microsoft
Videokonferenční aplikace se dočká nejen nových funkcí, ale také certifikovaného hardwaru.

Microsoft se snaží udělat z Teams nejlepší platformu pro videokonferencing. Představil její nové módy, certifikace pro speciální Teams monitory a dokonce oznámil vznik dedikovaných chytrých reproduktorů. Ostatně, home office je v těchto dnech přední téma konference Microsoft Ignite, konané – jak jinak – jen virtuálně.

Jednou z oblastí, na kterou se Microsoft zaměřil, je podpora prezentátorů konferencí, kteří v rámci Teams sdílejí obsah. V lednu nenápadně ohlásil tzv. Presenter View, tedy prezentační zobrazení, nyní ho doplňuje funkcí PowerPoint Live umožňující prezentátorům nastavit, co ostatní účastníci vidí, ať už jde o jednotlivé stránky, poznámky, chat schůzky nebo ostatní účastníky v režimu obraz v obraze.

Zcela nový Presenter Mode pak čerpá inspiraci z aplikací jako je Mmhmm a umožňuje prezentátorům nakonfigurovat, jak má jejich prezentace na obrazovce vypadat. Na výběr bude ze tří základních módů: Standout – který mluvícího účastníka zobrazí před sdíleným obsahem, Reporter – který obsah zobrazí nad ramenem mluvícího, Side-by-side – umožňující zobrazit obsah v samostatném okně. Standout by měl být k dispozici jako první ještě tento měsíc, přičemž prezentátoři budou mít možnost zamezit ostatním, aby se ukazovali na obrazovce.

příloha_ovladnete_sva_data

Za zmínku stojí též Teams Connect – možnost zřídit dedikované kanály pro účastníky mimo společnost, podobně jako Slack. Krom toho Teams přidává plné end-to-end šifrování pro komunikaci 1:1 mezi dvěma účastníky nebo nastavení pro konference, které budou výhradně pro pozvané.

Už loni v září Microsoft oznámil vývoj dedikovaných Teams reproduktorů, které budou fungovat mimo jiné pro hlasovou identifikaci účastníků a pro přepis mluveného slova. Poprvé k vyzkoušení by měly být už letos, ačkoliv přesnější termín firma neuvedla. Identifikovat budou schopny až deset účastníků jedné konference. Krom nich by se Teams mělo dostat i speciálního monitoru Poly Studio P21 s webkamerou a osvětlením a také videokonferenčního monitoru Dell 24 s dedikovaným Teams tlačítkem. Mezi dalšími nově ohlášenými zařízeními s Teams certifikací jsou pak webkamery Poly Studio P15 a Cam130 od Averu.

Byl pro vás článek přínosný?