Hlavní navigace

Nové desky pro Intel Nehalem

5. 10. 2008

Sdílet

Včera to byla highednová deska od Gigabyte a Asus, tentokrát se podívejme na highend v podání Microstar, který také nabídne leccos pěkného, a novou desku od Foxconnu.

Foxconn Renaissance X58

Ve Foxconnu jsou zřejmě samí milovníci umění, pokud dokáží svoji desku nazvat po uměleckém směru, a musím uznat, že deska je alespoň po stránce designu decentní a přitom líbivá. Několik věcí mě však na ní zaráží. V první řadě je to chlazení. Pokud ten malý pasivek na jižním můstku dokáže čip smysluplně ochladit, tak nás čekají opravdu krásné časy netopících desek, avšak tím si nejsem tak úplně jist.

Netradiční byl Foxconn i při volbě konektorů na zadní IO straně, kam netradičně umístil dva eSATA konektory. Deska dále nabídne čtveřici PCI Express ×16 konektorů pro grafické karty, avšak osazení dvouslotových karet v plném počtu možné nebude, osm SATA portů či tlačítka power a reset přímo na desku.







MSI X58 Eclipse

Druhou deskou, kterou si dnes představíme, je MSI X58 Eclipse. I ta je pochopitelně určena pro procesory Core i7 a její chlazení je o poznání bohatší než u předchozího Foxconnu. To není samozřejmě vše, co deska nabízí. Z těch tradičních věcí zmiňme také dva eSATA konektory vzadu na desce nebo Power, Reset a Clear CMOS tlačítka přímo na desce.

Z další "lepší" výbavy to je například LED informační displej (označený D-LED 2) nebo PCI Express ×1 zvuková karta s údajnou X-Fi certifikací.

Cenu ani jedné z představených desek výrobci nesdělili, na trh se mají obě dostat koncem měsíce či začátkem měsíce příštího.



- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?