Hlavní navigace

Nové monitory Asus s webkamerami

2. 4. 2008

Sdílet

ASUSTeK plánuje na trh uvést novou kolekci širokoúhlých monitorů se zabudovanou webovou kamerou o úhlopříčkách 19", 22", 24" a větších, pro někoho dobrou, pro jiného špatnou zprávou je, že se jedná o TN monitory.

Asus chystá nové monitory, zejména 24“, které mu dosud v nabídce scházejí. Asus je znám širokou výbavou monitorů a jejich dobrým provedením, máme se tedy na co těšit. Naneštěstí i chystané monitory budou mít typ panelu TN, který je sice vhodný na rychlé hry a je poměrně levný, ale na druhou stranu má horší podání barev jak alternativní PVA/MVA a IPS panely.

LCD Monitor ASUS MK241H obsahuje nativní podporu rozhraní HDMI (High Definition Multimedia Interface) pro přehrávání videa ve formátu Full HD 1080p. Součástí tohoto monitoru je také webová kamera s rozlišením 1,3 megapixelu a směrový mikrofon, díky kterým je možné dosáhnout nejlepších výsledků při online audio a videokomunikaci.

Monitor MK241H je samozřejmě vybaven širokoúhlým panelem s poměrem stran 16:10 s rozlišením 1920 x 1200 (WUXGA). Díky HDMI přípojce pro přehrávání videa ve formátu Full HD 1080p umožňuje reprodukci vícekanálového audia a nekomprimovaného videa z PS3, XBOX360 a Blu-ray/HD DVD přehrávačů.

MK241H je prvním 24" širokoúhlým LCD monitorem, který obsahuje kompletní sadu zabudovaných zařízení pro videokonference. Mezi tato zařízení patří vestavěná otočná webová kamera s rozlišením 1,3 megapixelu, směrový mikrofon s technologií MIC-Array, stereo reproduktory a jack zdířka pro připojení sluchátek.

MK241H využívá hned několika technologií, které uživateli ulehčí život, zejména uživatelsky přívětivou funkci nastavení poměru Aspect Control, která umožní zvolit upřednostňovaný režim zobrazení mezi Full, 4:3 a 1:1 (dot-to-dot), jimiž lze dosáhnout živoucího dojmu z Full HD 1080p při hraní her a sledování filmů, a to bez jakýchkoliv ztrát obrazových dat nebo zkreslení obrazu. Dále pak rychlou dobu odezvy 2ms (gray-to-gray) a volitelně také dynamický kontrast, pokud ho máte rádi. Ten automaticky nastavuje jas podsvícení s ohledem na charakter zobrazovaného obrázku a poskytuje možnost zlepšit kontrastní poměr prý až na 3000:1 (no, ehm, ve skutečnosti asi těžko). Monitor navíc umožňuje zvolit některý z 5 přednastavených režimů zobrazení a 3 barevných kombinací, kterými si může uživatel přizpůsobit prostředí dle svých preferencí.

ASUS nabízí také 22" širokoúhlou variantu v podobě monitoru ASUS MK221H, který je taktéž vybaven integrovanými zařízeními pro audio/videokonference a HDMI připojením.

- - Alexandr Radecký

CS24

Byl pro vás článek přínosný?