Hlavní navigace

Novinka: Emgeton Meizu M9

7. 12. 2011

Sdílet

 Autor: Emgeton
Emgeton, registrovaná ochranná známka společnosti Bell Technology, dostala nový přírůstek, tentokrát na poli chytrých mobilních telefonů.

Stylový smartphone Meizu M9 zaujme na první pohled svým designem v klasickém leskle černém provedení, ovšem nabízí i jiné benefity. Běží na operačním systému Android 2.3.5 s vlastní grafickou nástavbou MEIZU Mobile, podporovaným hardwarovým vybavením – hlavně procesorem S5PC110 ARM Cortex-A8 s frekvencí 1 GHz a integrovanou grafikou Power VR SGX 540.

Kompaktní telefon má hmotnost pouhých 123 gramů včetně baterie a rozměry 59 x 113 x 11 mm. Jeho kapacitní displej s úhlopříčkou 3,54 palce a multitouch funkcemi je chráněn bezpečnostním sklem Gorilla Glass a nabízí rozlišení 960 x 640 bodů s podporou 16 milionů barev. Tento displej s nejnovější technologií ASV je navíc napojen na celkem čtyři senzory – dotykový senzor, G-Senzor neboli senzor natočení pro změnu orientace displeje, senzor osvětlení interiéru pro automatické přizpůsobení podsvícení a nakonec také senzor přiblížení k obličeji, který automaticky ztiší reproduktor a zhasne displej při přiblížení telefonu k uchu.

Kromě displeje je možné telefon ovládat ještě pomocí jednoho mechanického a dvou senzorových tlačítek umístěných ve spodní části telefonu. V telefonu naleznete slot na micro SDHC karty až do kapacity 32 GB a univerzální konektor microUSB 2.0. Dále je k dispozici 3,5 audio jack. Baterie má poměrně slušnou kapacitu 1 370 mAh.

soutez_casestudy

V příštím roce se očekává update na Android čtvrté generace, což otevře uživateli další možnosti. K dispozici jsou již nyní bezdrátové sítě GSM, GPRS, EDGE, WCDMA, HSDPA a HSUPA na frekvencích 900, 1800 a 2100 MHz. Data potom budete moci přenášet prostřednictvím technologií 3G, Bluetooth 2.1 i Wi-Fi 802.11 b/g/n. Telefon navíc obsahuje integrovaný A-GPS čip a digitální kompas, tyto vymoženosti pak budou fungovat s jakýmikoliv mapovými podklady určenými pro operační systém Android.

Nový telefon Emgeton Meizu M9, který je kompletně lokalizován do češtiny a slovenštiny, koupíte za doporučenou maloobchodní cenu 8 999, respektive 9 499,- Kč včetně DPH (podle velikosti přiložené paměťové karty 8 nebo 16 GB).

Byl pro vás článek přínosný?