Hlavní navigace

Novinky mezi přehrávači Blu-ray a domácími kiny od Sony

2. 5. 2012

Sdílet

 Autor: Sony
Společnost Sony představuje své novinky v oblasti Blu-ray přehrávačů a systémů domácího kina.

Mezi tyto novinky patří třeba Blu-ray přehrávač Sony BDP-S790, který je určený pro fajnšmekry, protože nabízí převzorkování videa na rozlišení Digital Cinema 4K.    Díky tomu uživatelé získají až čtyřikrát kvalitnější obraz v porovnání s klasickým rozlišením Full HD.

Nové produkty poskytují i mnohem kvalitnější zvuk než doposud. Přehrávač softwarově upravuje audio a díky tomu zaručuje příjemný poslech s automatickou úpravou náhlých výkyvů hlasitosti včetně televizních reklam. Zvuk je upraven i jiným způsobem: přehrávač se totiž zaměřuje na zvukovou hladinu dialogů, naopak potlačuje vyšší hlasitost výbuchů a dalších intenzivních zvukových efektů.

Díky automatické kalibraci navíc získáte ideální prostorový zvuk bez ohledu na umístění reproduktorů. Další novinkou v oblasti audia je technologie Magnetic Fluid obsažená v reproduktorech všech nových systémů domácího kina řady N. Tato technologie nabízí kromě eliminace zkreslení zvuku také kompaktnější rozměry reproduktorů a nižší spotřebu energie.

CS24

Nové modely Blu-ray přehrávačů Sony jsou také vybaveny technologií wi-fi pro bezdrátové připojení k domácí síti, potažmo internetu. Díky tomu získají uživatelé obrovské množství filmů na přání, hudby, sportu či televizních archivů skrze síť Sony Entertainment Network.

Novinkou je i možnost nastavení smartphonu jako ovladače domácího kina či funkce „throw“, která nabízí přenesení obsahu z mobilních zařízení do přehrávače Blu-ray, respektive celého domácího kina.

Byl pro vás článek přínosný?