Hlavní navigace

Nový fotomodul Samsungu má výrazně zlepšit snímky v horším světle

9. 10. 2013

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Spotřebitelé často hodnotí kvalitu fotoaparátu podle počtu megapixelů. Těm, kteří o fotografických technologiích vědí něco více, je jasné, že se jedná o naivní chybu.

Celkovou kvalitu výstupů z fotoaparátu totiž ovlivňuje i několik dalších faktorů. Na většinu z nich již lídři trhu reagovali a provedli tak výrazné kroky zvyšující celkovou kvalitu snímků. V jednom ohledu se jim ale řešení najít nedaří – a sice v problému horších světelných podmínek. Když ještě zmíníme šum a rozostření, pak všichni vědí, kam tím míříme.

Samsung však údajně vyvinul nový 13megapixelový fotografický modul, který má výrazně zlepšit kvalitu fotografií a zároveň má udržet pod kontrolou spotřebu energie.

Konkrétně má nový hardware umožňovat, aby byly fotografie v horším světle až osmkrát jasnější než u současných fotoaparátů. Navíc má mít optickou stabilizaci obrazu pro eliminaci rozostřených snímků.

Nový modul by měl jít do výroby na počátku příštího roku a mohl by si prorazit cestu mimo jiné i k následovníkům Galaxy Note 3 a Galaxy S4.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?