Hlavní navigace

Nový tablet Nook se systémem Windows 8? Možná již v říjnu!

9. 9. 2012

Sdílet

 Autor: © bloomua - Fotolia.com
Vzhledem k tomu, že Amazon již své nové „zbraně“ na souboj mezi tablety vytasil, očekáváme poměrně brzkou odpověď od Barnes & Noble.

Vzhledem k tomu, že Amazon již své nové „zbraně“ na souboj mezi tablety vytasil, očekáváme poměrně brzkou odpověď od Barnes & Noble.

Podle posledních spekulací to ovšem vypadá, že by se knižní gigant mohl rozhodnout pro změnu operačního systému a místo upraveného systému Android bychom se v nových modelech tabletu Nook, pokud se tak budou jmenovat, mohli dočkat systému Windows 8. O přátelském vztahu Microsoftu a Barnes & Noble se ví, zvláště po investici Microsoftu ve výši 605 milionů dolarů, díky které se společnost dostala na trh s elektronickými knihami.

CS24

Tabletu Nook se dostalo velmi vřelého přijetí mezi spotřebiteli, ti pozitivními hodnoceními rozhodně nešetřili, nehledě na fakt, že se jedná o téměř totožný tablet, který byl v nabídce také u Google. Barnes & Noble to letos bude mít ještě o něco těžší, na trhu je, kromě tabletů Kindle Fire, také Google Nexus 7 a nevede si vůbec špatně.  Nexus 7 generuje až polovinu celosvětových aktivací tabletů s Androidem. Bylo by rozhodně zajímavé sledovat, jak daleko by asi Microsoft nechal Barnes & Noble dojít v customizaci systému Windows 8. Pochybujeme, že by byl tak otevřený změnám jako Google  v případě svého Androidu.

Případný přechod na Windows 8 by s sebou kromě možných pozitiv v podobě zastoupení jedné z největších softwarových společností na světě nesl i negativum, kterého se obáváme ze všeho nejvíce, a sice konečné ceny nového tabletu. Microsoft totiž licence svého systému nenabízí jen tak zadarmo. A kdy bychom se nových tabletů Barnes & Noble mohli dočkat? Nejpravděpodobnější je říjen 2012, tedy po oficiální premiéře systému Windows 8.

Byl pro vás článek přínosný?