Hlavní navigace

Obnova předchozích verzí dokumentů v cloudu - 4.díl

5. 4. 2015

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Možnost zachování předchozích verzí souborů již zachránilo duševní zdraví nejednomu uživateli. Tato funkce se dá nakonfigurovat v operačním systému Windows. Věděli jste, že je tato funkce automaticky k dispozici i ve většině cloudových úložišť?

Služby pro synchronizaci souborů v cloudu vám zajišťují, že budete moci přistupovat ke svým souborům prakticky odkudkoliv a z libovolného zařízení. Ale věděli jste, že mohou být takříkajíc poslední instancí při záchraně různých verzí souborů i pro uživatele, kteří pracují pouze na jednom počítači?

 

Předcházející díl

OneDrive

Přesuňte se na web OneDrive.com, klepněte pravým tlačítkem na soubor, jehož historie verzí vás zajímá a z místní nabídky vyberte položku Historie verzí. Nyní dojde k otevření dokumentu, přičemž se vlevo zároveň zobrazí navigační panel obsahující přehled starších verzí seřazený podle data a času.

Rozhraní pro zobrazení historie verzí cloudové služby OneDrive

soutez_casestudy

Vyberte si tu verzi, která vás zajímá. Následně se vám zobrazí náhled dokumentu, takže se můžete přesvědčit, že se skutečně jedná o tu verzi, kterou požadujete. Pokud daná verze skutečně obsahuje všechny ty změny, které potřebujete, pak v levém panelu klepněte na odkaz Obnovit a je to hotovo. Pokud byste chtěli třeba integrovat dvě různé verze téhož dokumentu dohromady a chtěli byste tuto integraci provádět ručně, máte ještě k dispozici odkaz Stáhnout, kterým si prostě požadovanou verzi pouze stáhnete do počítače.

Funkce uchovávající historii verzí rozhodně není tou, kterou byste potřebovali každý den. Ale v okamžiku, kdy ji budete potřebovat, zajisté oceníte, že vůbec existuje.

Byl pro vás článek přínosný?