Hlavní navigace

Od nové aktualizace Windows 10 nečekejte zázraky

30. 4. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Květnový update Windows 10 se blíží. Novinky ocení nejspíš jen uživatelé služby Windows Hello.

Microsoft potvrdil, že další velká verze Windows 10, formálně pojmenovaná Windows 10 May 2021 nebo též 21H1, je hotová a připravená k brzkému vydání. Konkrétní datum však zatím neuvedl.

Programový manažer Brandon LeBlanc uvedl, že build s názvem Build 19043.928 byl dán v rámci Insider Programu k dispozici v Release Preview kanálu, tedy v tom nejkonzervativnějším, v němž má systém už prakticky finální podobu. Pokud byste se ale do programu chtěli zapojit a novou aktualizaci si vyzkoušet přednostně, je dobré vědět, že mnoho novinek nepřináší.

Z nových funkcí vlastně jedinou. Pokud vlastníte notebook s webkamerou podporující Windows Hello a zároveň externí kameru s podporou téhož, budete mít nově možnost vybrat si tu externí coby defaultní, respektive systém automaticky jako defaultní nastaví tu kvalitnější.

příloha_ovladnete_sva_data

Krom toho Windows 10 21H1 opravuje několik bugů, včetně problémů s Windows Defender Application Guard, tedy mechanismem pro virtualizaci brouzdání po síti.

Nepatrně vyššího výkonu byste se pak měli v rámci systému dočkat při kopírování souborů větších než 400 MB. Víc už toho ale vážně není...

Byl pro vás článek přínosný?