Hlavní navigace

Odolné projektory Panasonic

1. 7. 2008

Sdílet

Panasonic uvádí novou řadu přenosných LCD projektorů PT-LB80E, LB80NTE s výkonem 3200 lumenů a PT-LB75E, PT-LB75NTE s výkonem 2600 lumenů, všechny modely v XGA rozlišení (1024x768).

Projektory se nově vyznačují odolností vůči prachu, takže představují praktické řešení pro časté prezentace v jakémkoliv prostředí, např. i v terénu.. Modely NTE umožňují bezdrátový přenos dat pomocí softwaru Wireless Manager ME 5.0. a nabízí tak uživatelům plynulý přenos obrazu a zvuku i bez kabelů. Využití originální technologie Panasonic Daylight View 4 je zárukou kvalitního obrazu i v prosvětlené místnosti.

Panasonic vybavil novou LB sérii prachuodolným designem, čímž zajišťuje odolnost přístrojů proti prachu po celou dobu jejich životnosti. Díky použití elektrostatického filtru do přístroje vchází pouze čistý vzduch bez prachu, což zlepšuje kvalitu obrazu i životnost projektoru. Odolnost vůči prachu zvyšuje rovněž uzavřená konstrukce, ochrana optického systému a využití dotykových ovládacích tlačítek. To vše při nízké úrovni hlučnosti pouhých 29dB a s možností snadného přepnutí do úsporného Eco režimu. Technologie Daylight View 4 měří pomocí vestavěného čidla intenzitu okolního světla a automaticky upravuje nastavení tak, aby výsledkem byl sytý, jasný obraz s dostatečným kontrastem a ostrostí i za denního světla.

Nezávislost na jakémkoli připojení (kromě připojení do elektrické sítě) umožňuje snadnou instalaci nových modelů a úplnou flexibilitu, pokud jde o jejich umístění. Nastavení bezdrátového připojení lze provést snadno a rychle prostřednictvím softwaru Wireless Manager ME 5.0, který je kompatibilní nejen s PC, ale i s Macy. Ve srovnání s předchozími verzemi nabízí software o polovinu rychlejší iniciaci připojení a dvojnásobnou stabilitu. Bezdrátový přenos dat je u Macintoshů možný v live modu. Režim multi-live podporují pouze Windows. Přenos obrazu pomocí tohoto režimu je tedy možný pouze z PC a to až ze šestnácti počítačů současně. Naopak bezdrátový přenos z jednoho PC je možný na osm projektorů zároveň.

Mobilní projektory disponují ovládacím menu v češtině, váží pouze 3 kg a jejich rozměry jsou jen o málo větší než je kancelářský formát A4. Na rozdíl od předchozích modelů je výměna lampy řešena ze zadní stěny přístroje, což výrazně usnadňuje a urychluje celý proces. Zadní stěna obsahuje kromě všech potřebných terminálů rovněž další čidlo pro dálkové ovládání, což usnadňuje ovládání prezentace za projektorem.

Na českém trhu jsou k dispozici za ceny od 26000 do 45000 korun.

- - Alexandr Radecký

CS24

Byl pro vás článek přínosný?