Hlavní navigace

Odstraňte z nabídky Start ve Windows 10 živé dlaždice - 1.díl

2. 7. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Součástí nabídky Start jsou ve Windows 10 i takzvané živé dlaždice. Pokud je ale nepoužíváte, můžete je snadno odstranit a zjednodušit si tak celou nabídku Start.

Pokud se vás ve Windows 10 nijak neoslovila funkce živých dlaždic, označovaných jako Live Tiles, pak vás možná bude zajímat, jak se jich zbavit a jak tímto způsobem „přepnout“ nabídku Start do úspornějšího provedení.

Úvod

Jednou ze spolehlivých metod, jak rozdělit fanoušky operačního systému Windows 10, je začít debatu o výhodách té části nabídky Start, kde jsou živé dlaždice. Existují uživatelé, kteří živé dlaždice doslova milují, ostatní je nenávidí. Osobně si myslíme, že funkce živých dlaždic může být užitečná, protože díky ní máte doslova jako na talíři údaje o počasí, titulky zpráv či přehled o vývoji na burzovním trhu.

I přes jasné výhody integrace živých dlaždic do nabídky Start ve Windows 10 jsme se pokoušeli nabídku Start živých dlaždic zbavit. Bez živých dlaždic je nabídka Start velmi minimalistická a nutí nás, abychom si skutečně velmi dobře ujasnili, co si umístíme na Hlavní panel. Jde o to, že když se vzdáte části se živými dlaždicemi, nemáte nad zbytkem nabídky Start takřka žádnou kontrolu. Nicméně i přes to všechno nyní vidíme, že nabídka Start bez živých dlaždic je užitečná a domníváme se, že byste ji mohli ocenit také.

Je to tak jednoduché

Otevřete nabídku Start, klepněte pravým tlačítkem na dlaždici a z místní nabídky vyberte příkaz Odepnout ze Startu. Tuto operaci nyní zopakujte pro všechny dlaždice v pravé části nabídky Start. Jak budete postupně likvidovat jednotlivé dlaždice, budou mizet i pojmenované sekce, v nichž se jednotlivé dlaždice nacházely, až zmizí docela. Po odstranění všech dlaždic klepněte na libovolné místo pracovní plochy, aby nabídka Start zmizela. Poté zobrazte nabídku Start znovu a nyní byste již měli vidět něco podobného, jako je na obrázku.

A to je vše, co musíte udělat. Nyní máte k dispozici modernější verzi nabídky Start, jak jste ji mohli potkat ve Windows 95 či Windows 98.

 

Nabídka Start ve Windows 10 bez živých dlaždic

 

soutez_casestudy

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?