Hlavní navigace

Opera inovovala svoje mobilní browsery

27. 5. 2011

Sdílet

 Autor:
Opera Software vydala novou verzi svého prohlížeče Mini 6 pro přístroje s iOS a také čtvrtý update Opery Mobile 11 pro Android.

Mezi novinky ve verzí Opera Mini 6 pro iOS patří adaptování velikosti obrazu pro iPhone 4 s retina displejem a také pro iPad. Prohlížeč oproti předchozí verzi zrychluje i zooming a panning (přibližování a sledování objektu). Přibyly také nové skiny, změnil se design menu a vylepšeno bylo tlačítko pro snazší sdílení odkazů v sociálních sítích.

Podobně jako u předchozí verze i Opera Mini 6 podporuje funkci Turbo, komprimující stránky a umožňující až 90% zvýšení rychlosti načítání díky menšímu datovému toku. Ovšem na úkor kvality grafických prvků.

Opera Mini 6 pro iOS je k dispozici zdarma ke stažení z App Store a je kompatibilní s přístroji iPhone, iPod touch a iPad s iOS minimálně ve verzi 3.0. Opera svůj prohlížeč pro přístroje s iOS uvedla loni v dubnu, i přes značnou skepsi analytiků, kteří předpokládali, že Apple neautorizuje pro stažení z App Store prohlížeč, který je přímou konkurencí pro jeho Safari. Norská Opera Software nyní tvrdí, že právě pod iOS má Opera Mini nejvíce uživatelů, i když je k dispozici i pro další mobilní platformy jako je Android i BlackBerry. Podle údajů StatCounteru je pak Opera nejpoužívanějším mobilním browserem vůbec s podílem v tomto segmentu 21,37 %.

Byl pro vás článek přínosný?