Hlavní navigace

Panasonic Lumix DMC-FX77 - dámský fotoaparát na párty

31. 1. 2011

Sdílet

Panasonic Lumix DMC-FX77 je párty fotoaparát s dotykovým 3,5“ panelem, 3D a Full HD videozáznamem.

Panasonic Lumix DMC-FX77 nabízí velký displej s dotykovým ovládáním a možnosti vylepšování pořízených fotografií. Kromě toho se uživatelé mohou těšit na objektiv s širokým ohniskem, videozáznam v rozlišení Full HD a možnost fotografování ve 3D.

Na elegantním fotoaparátu, který může sloužit i jako svérázný módní doplněk, na první pohled zaujme především  dotykový displej s úhlopříčkou 8,9 cm, který slouží nejen k náhledu scény a prohlížení fotografií a videozáznamů, ale především k ovládání fotoaparátu. Toto ovládání se neomezuje jen na pohyb v menu – dotykem určitého místa na displeji lze vybrat a zaostřit objekt, který chceme fotografovat, dalším dotykem je pak možné stisknout spoušť. Nově se displej používá i k ovládání zoomu.

Lumix FX77 je vybaven objektivem LEICA DC VARIO-SUMMARIT s optickým stabilizátorem,  širokým ohniskem, pětinásobným optickým zoomem a vysokou světelností f2,5. Rozsah ohniskové vzdálenosti odpovídá 24-120 mm u klasického fotoaparátu. Široké ohnisko se hodí například při fotografování nejrůznějších oslav a společenských akcí v interiérech, případně ke skupinovým záběrům. Kromě běžného fotografování dokáže fotoaparát natáčet i videozáznamy v rozlišení Full HD (1920 x 1080 bodů).

soutez_casestudy

S Lumixem FX77 můžete vyzkoušet i 3D snímky. Není k tomu zapotřebí žádné příslušenství, fotoaparát vše zvládne pomocí vlastní optiky. Po přepnutí do 3D režimu pořídíte podle pokynů na displeji několik snímků vybraného motivu z mírně odlišných úhlů a fotoaparát automaticky vybere dva z nich, které nejlépe vyhovují pro 3D zobrazení. 3D fotografie si pak lze prohlížet na 3D televizi.

Nový model je určen především něžnější polovině mladé generace, která ocení i další speciální funkci – rozsáhlé možnosti úprav a vylepšování hotových fotografií. Mladým dámám udělá určitě radost zejména možnost úpravy make-upu, očních stínů či barvy rtěnky. Už se proto nebudou muset obávat, že by jim to na fotografiích neslušelo.

Systém inteligentní automatiky iA nemůže chybět u žádného fotoaparátu řady Lumix. Nedílnou součástí tohoto režimu je inteligentní výběr motivového programu, který podle aktuálních světelných podmínek automaticky zvolí jeden z přednastavených scénických režimů. Systém rozpoznávání tváře si dokáže zapamatovat podobu fotografovaného člověka, a pokud jeho jméno zadáme do fotoaparátu, zobrazí se příště na displeji. Všechny tyto funkce se nastavují zcela automaticky, stačí aktivovat příslušný režim.

Mnozí jistě ocení i možnost posílat fotografie a videozáznamy na populární sociální sítě (Facebook, YouTube apod.) bez nutnosti instalace softwaru. Stačí připojit fotoaparát k libovolnému počítači například v internetové kavárně a snímky či záznamy odeslat. Lumix FX77 se objeví na české scéně ve stříbrné a elegantní černé barvě za maloobchodní cenu přibližně 7 000 Kč.

Foto: Thinkstock, Stockbyte

Byl pro vás článek přínosný?