Hlavní navigace

PC World: Nejlepší produkty roku 2010 - 3. díl

30. 12. 2010

Sdílet

Přinášíme exkluzivní žebříček padesáti nejinovativnějších, nejvlivnějších a nejužitečnějších technických zázraků, které podle nás dominovaly trhu informačních technologií a elektroniky v uplynulém roce.

Vážení čtenáři, přinášíme vám exkluzivní žebříček padesáti nejinovativnějších, nejvlivnějších a nejužitečnějších technických zázraků, které podle názoru naší redakce dominovaly trhu informačních technologií a elektroniky v uplynulém roce. Jsou seřazeny i podle toho, jaký prostor jim poskytovala média a jak byla očekávána spotřebiteli na celém světě. Dnes se podíváme na 21. - 30. místo v našem žebříčku.

Produkty, které se umístily na 41. až 50. místě žebříčku:

http://pcworld.cz/hardware/pc-world-nejlepsi-produkty-roku-2010-1-dil-16588

Produkty, které se umístily na 31. až 40. místě žebříčku:

http://pcworld.cz/hardware/pc-world-nejlepsi-produkty-roku-2010-2-dil-16609

 

21) Alienware M11x

Jméno společnosti Alienware v našich zeměpisných šířkách příliš známé není - jedná se o firmu patřící pod značku Dell, která své produkty čas od času umístí i na český trh. Model M11x se k nám „zatoulal“ z jednoho prostého důvodu: jde asi o jediný netbook určený primárně k hraní her. A tato funkce mu jde opravdu dobře. Po technické stránce je vybaven procesorem Intel Core i5 nebo i7 (podle verze) a hlavně technologií pro automatické přepínání grafických karet Optimus od nVidie.

 


http://www.alienware.com/microsite/m11x/m11x.aspx


22) Sony Reader Pocket Edition PRS-350

Tato čtečka od Sony zaujme ultralehkým designem, kterým se odlišuje od konkurence. Samozřejmostí je ostrý E-Ink displej o úhlopříčce pět palců, který je díky patentované infračervené optické technologii od Sony i dotykový.

 



http://www.sony.com/reader


23) nVidia GeForce GTX 460

Dlouho očekávaná grafická karta od nVidie konečně nabízí podporu hraní v grafickém standardu DirectX 11, vysoký výkon a skvělou cenu. Kromě hraní her oceníte výkon zařízení například i při sledování 3D Blu-ray filmů nebo při práci s náročnými grafickými programy. Lepšího výkonu je zde dosaženo pomocí architektury Fermi.

 



http://www.nvidia.co.uk/object/product-geforce-gtx-460-uk.html



24) Logitech C910

S novou webovou kamerou získáte čisté fullHD video v rozlišení 1920 x 1080 zabalené do líbivého designu. Logitech C910 podporuje SkypeHD video hovory. Kromě jasného a živého videa stojí za zmínku i výborná kvalita zvuku a možnost focení snímků v rozlišení 10 megapixelů.



http://www.logitech.com/en-roeu/webcam-communications/webcams/devices/6816


25) Nikon D7000

Nikon D7000 je fotoaparátem pro velmi náročné amatérské fotografy, který si zpracováním, rychlostí a obrazovou kvalitou v ničem nezadá s profesionálními modely o několik desítek tisíc dražšími. Nabízí širokou škálu nastavení a nových funkcí, včetně možnosti pořizování video záznamů ve vysokém rozlišení. Představuje vynikající alternativu pro zapálené začínající i zkušenější fotografy, kteří by chtěli přejít na modely vyšší třídy, ale nemohou si dovolit investovat tak vysoké částky.



http://www.nikon.cz


26) AMD Phenom II X6 1090T

Nejedná se o nejrychlejší šestijádrový procesor na trhu, je však zdaleka nejlevnější. Zajímavá cena je tedy hlavním kritériem, které nový Phenom řadí do našeho žebříčku. Vůči konkurenci (konkrétně Intelu Core i7-980X Extreme Edition) se může chlubit snížením nákladů uživatele o celé dvě třetiny. Tak významný zase propad jeho výkonů zdaleka není.

 



http://sites.amd.com/uk/underground/promotions/Pages/PhenomIIX6.aspx


27) Google Gmail

Tato webová služba určená primárně k posílání a přijímání e-mailů sice není zcela nová, ovšem letos k ní přibyly zajímavé funkce, které nelze přehlížet. Nejdůležitější z nich je asi rozdělení složky „doručené“ na dvě, přičemž do důležitější z nich označené jako „prioritní“ se třídí e-maily, které služba vyhodnotí jako ty, které byste měli číst nejdříve. Třídění probíhá na základě zjišťování vašich zvyklostí při čtení pošty. Další novinkou u Gmailu jsou potom hlasové služby.

 



http://www.gmail.com


28) Western Digital MyBook Essential 3 TB

Potřebujete spoustu místa? Pak je nový tříterabajtový externí disk od Western Digital právě pro vás. Pokud zrovna neukládáte stovky fotografií v RAW formátu denně či nejste softwarový vývojář, měl by vám nějakou dobu vydržet. Obsahuje čtyři plotny, má opravdu velký výkon a rychlost, je kompatibilní se standardy USB 3.0 i 2.0 a hlavně dále posunuje limity kapacity.

 


http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=240


29) Flipboard

Pokud jste šťastnými majiteli iPadu a máte rádi sociální sítě, pak jistě oceníte tuto bezplatnou mobilní aplikaci, která z vašeho Twitteru i Facebooku udělá personalizovaný „časopis“, respektive webzine, kde můžete listovat novinkami, statusy, fotografiemi, videi a odkazy vašich přátel. Kromě dvou zmíněných sítí můžete do Flipboardu nakonfigurovat RSS feedy z dalších sedmi oblíbených médií.

 



http://www.flipboard.com/


30) Panasonic HDC-SDT750

Tento produkt s poněkud nezajímavým označením je první videokamerou pro amatérské nadšence natáčející trojrozměrná videa. Kamera pomocí dedikovaného objektivu snímá v reálném čase přes dvě optické soustavy, z nichž každá natáčí v rozlišení 960 x 1080 pixelů rychlostí 60 snímků za sekundu. Na kterékoliv 3D HD televizi si potom můžete pustit výsledný produkt.

 



http://www.panasonic.cz/html/cs_CZ/V%C3%BDrobky/Videokamery/SD+kamery/HDC-SDT750/overview/5911060/index.html

 

CS24

Produkty, které se v žebříčku umístily na 11. až 20. místě:

http://pcworld.cz/hardware/pc-world-nejlepsi-produkty-roku-2010-4-dil-16611

Byl pro vás článek přínosný?