Hlavní navigace

Perníček pro LG Optimus

18. 11. 2011

Sdílet

 Autor:
Společnost LG Electronics oznámila uvolnění aktualizace na Android 2.3 Gingerbread pro své smartphony řady Optimus.

Telefony LG P990 Optimus 2X, LG P970 Optimus Black a LG P920 Optimus 3D se tak dočkají nového hávu, ale i funkcí, lepší stability a plného výkonu. Pro první ze zmíněných přístrojů byla aktualizace již vypuštěna, pro zbylé dva se čeká v průběhu druhé poloviny listopadu.

Jste-li majitelem jednoho z uvedených smartphonů, můžete si operační systém jednoduše aktualizovat za pomoci počítače a aplikace LG PC Suite. Celá operace přitom nezabere více než čtvrthodinu.

Na webových stránkách LG si vyberete váš typ mobilního telefonu a poté kliknete na tlačítko „Windows USB ovladač“, čímž stáhnete spustitelný soubor, který nainstalujete do systému. Následně vyberete možnost „Aktualizace softwaru“ a stáhnete tak další soubor. Poté připojíte telefon k počítači přes USB kabel a kliknete na možnost „Start Updating“. To je vše.

soutez_casestudy

A na co se po úspěšném dokončení aktualizace můžete těšit? Tak zejména na delší výdrž baterie. Prohlížení multimediálních souborů v Androidu 2.3 Gingerbread totiž méně zatěžuje CPU a pro stejné operace je zapotřebí nižšího výkonu, tedy menšího množství energie.

Po softwarové stránce je vylepšená funkce stahování – všechny stažené soubory můžete nyní prohlížet z jednoho místa, a to nezávisle na tom, zda je máte z internetového prohlížeče, e-mailu či jiné aplikace. Kromě toho spustíte nové multimediální formáty s příponami AAC, AVC, MPEG4 a H.263. Můžete se těšit i na podporu Bluetooth ve standardu 3.0 či nového správce aplikací, dále nové widgety či geotagging u fotografií.

Byl pro vás článek přínosný?