Hlavní navigace

Pět funkcí Zpráv, které byste měli začít používat v Androidu! - 2.díl

30. 8. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Přidejte do svých textových zpráv předmět, archivujte starší vlákna, a ještě mnoho dalšího.

Předcházející díl

 

Aplikace Zprávy operačního systému Android vyvinutá firmou Google je jedním z nejlepších způsobů, jak posílat a přijímat textové zprávy. Je dokonce připravena i na budoucnost představovanou v tomto případě podporou standardu RCS a pestrou nabídkou dalších pokročilých funkcí. Je velmi pravděpodobné, že stejně jako celá řada ostatních uživatelů si ani vy neuvědomujete, jak povedenými funkcemi aplikace Zprávy disponuje. Pojďme si představit pět nejlepších z nich.

Zablokování čísel

Blokování kontaktů v aplikaci Zprávy pro OS Android

Ne s každým, s nímž se kdy potkáte, se budete chtít vidět ještě jednou. Aplikace Zprávy vám umožňuje velmi jednoduše blokovat všechny takové pro vás nežádoucí osoby a čísla představující spam. Dlouhým stiskem vyberte konverzaci a následně v horní části obrazovky klepněte na ikonku pro blokování (ikonka má podobu šikmo přeškrtnutého kolečka). Zablokování zabrání posílání zpráv a voláním od tohoto kontaktu.

Poznámka: Blokování kontaktu odstraní konverzaci, a proto neblokujte nikoho, u něhož budete někdy později potřebovat znovu zobrazit vlákno konverzace.

Pokud budete chtít později blokování zrušit, pak se přesuňte do hlavní nabídky (ikonka tří teček v pravém horním okraji obrazovky) > Blokované kontakty. Následně klepněte na ikonku křížku u toho kontaktu, jehož blokování budete chtít zrušit. U odblokovaného kontaktu pak opět začnete dostávat zprávy i volání.

Připojení peněz, umístění apod.

Posílání peněz přes Google Pay v aplikaci Zprávy pro OS Android

Asi už víte, že aplikace Zprávy vám umožňuje přidat ke konverzaci nálepky či fotografie, nicméně v nabídce toho je ještě daleko více. Když při psaní zprávy SMS klepnete na ikonku se znakem plus, zobrazí se vám seznam nálepek a spoustu další zábavné výbavy. Když se posunete v seznamu této výbavy dolů, dostanete se k dalším možnostem. Do zprávy tak můžete přidat své aktuální umístění, hlasovou poznámku či dokonce poslat nebo vyžádat si přes Google Pay peníze. Pokud chcete tyto funkce používat, musíte aplikaci povolit přístup k poloze zařízení. Také nezapomeňte, že služba Google Pay bude fungovat při vzájemné konverzaci pouze tehdy, pokud již máte aplikaci Google Pay nainstalovánu.

soutez_casestudy

Používání widgetů

Widget aplikace Zprávy pro OS Android

Pokud komunikace prostřednictvím zpráv SMS patří mezi váš hlavní způsob komunikace s ostatními osobami ve vašich kontaktech, pak vězte, že spoustu času vám ušetří widget Zprávy pro Android. V aplikaci samotné nenaleznete žádné nastavení, které by vás nějakým způsobem na přítomnost takového widgetu upozorňovalo, nicméně tento widget naleznete v seznamu widgetů pro domovskou obrazovku. Aktuálně jsou k dispozici dvě různé varianty tohoto widgetu: jeden widget zobrazuje nejnovější zprávy ve všech vašich konverzacích, druhý widget zobrazuje jednu vámi vybranou konverzaci. Verze pro jednu konverzaci má navíc vyskakovací okno, které vám umožňuje posílat nové zprávy.

Byl pro vás článek přínosný?