Hlavní navigace

Pět hlavních důvodů, proč využívat služby typu MDR

20. 12. 2022

Sdílet

 Autor: SOPHOS
Odhalte výhody nepřetržité řízené detekce hrozeb a reakce na incidenty pro ochranu své sítě

Musíme si přiznat, že samotná technologická řešení nemohou zabránit všem kybernetickým útokům. Zastavení nejpokročilejších útoků vyžaduje, aby vyhledávání, vyšetřování a reakce na hrozby vedl člověk. Získat vysoce kvalifikované specialisty na odhalování kybernetických hrozeb je ale velmi náročné. Proto jsou stále populárnější služby typu MDR (Managed Detection and Response) – neboli řízené detekce a reakce.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

MDR je plně řízená služba, 24 hodin denně sedm dní v týdnu poskytovaná specialisty na odhalování a reakci na kybernetické útoky, kterým samotná technologická řešení nedokážou zabránit. Zatímco hrozby lze vyhledávat vlastními silami pomocí nástrojů typu EDR (detekce a reakce pro koncové body) a XDR (rozšířená detekce a reakce), využití služby MDR přináší rozsáhlé výhody, a to buď jako doplnění vlastního týmu, nebo jako plně outsourcovaná služba.

Služby typu MDR dnes využívají organizace různých velikostí ve všech odvětvích, od malých společností s omezenými zdroji na IT až po velké podniky s vlastní skupinou SOC (Security Operation Centre). Vybírat lze zpravidla ze tří hlavních modelů služeb MDR, kdy tým MDR kompletně řídí reakci na hrozby jménem zákazníka nebo tým MDR spolupracuje s interním týmem a společně řídí reakci na hrozby anebo tým MDR upozorňuje interní tým na možná rizika a poskytuje mu pokyny k nápravě. 

Všechny tyto přístupy podporuje přední světový poskytovatel bezpečnostních řešení Sophos, který je navíc podle potřeby přizpůsobuje individuálním požadavkům zákazníka. Podívejme se na pět klíčových důvodů, proč využívat služby typu MDR:

Co se dozvíte v článku
  1. 1. Zlepšíte svou kybernetickou obranu
  2. 2. Uvolníte kapacitu vlastního týmu IT
  3. 3. Zajistíte si klid 24 hodin denně sedm dní v týdnu
  4. 4. Zvýšíte odbornost, nikoli počet zaměstnanců
  5. 5. Zlepšíte návratnost investic do kybernetické bezpečnosti
  6. Širokou kompatibilitu s bezpečnostními řešeními nabízí Sophos MDR

1. Zlepšíte svou kybernetickou obranu

Jednou z hlavních výhod využití služeb typu MDR oproti čistě interně řízenému zabezpečení je zvýšená ochrana proti ransomwaru a dalším pokročilým kybernetickým hrozbám. 

Poskytovatel služby typu MDR má zkušenosti s mnohem větším množstvím a rozmanitostí útoků než jakákoli jednotlivá organizace, což mu poskytuje úroveň odborných znalostí, kterou je téměř nemožné replikovat ve vlastní režii. Poskytovatelé MDR také mnohem lépe ovládají nástroje na vyhledávání hrozeb, což jim umožňuje reagovat rychleji a přesněji.

2. Uvolníte kapacitu vlastního týmu IT

Vyhledávání hrozeb je časově náročná a nepředvídatelná práce, která často brání týmům IT zaměřit se na strategičtější projekty. Organizace, které využívají Sophos MDR, dosahují výrazně vyšší efektivity svého oddělení IT, což jim následně umožňuje lépe podporovat cíle společnosti. 

Ocenění IT produkt roku 2022 Přečtěte si také:

Ocenění IT produkt roku 2022

Zásadním přínosem zavedení řešení typu MDR je tedy uvolnění kapacit týmu IT na podporu iniciativ zaměřených na rozvoj vlastního podnikání.

3. Zajistíte si klid 24 hodin denně sedm dní v týdnu

Kyberútočníci se nacházejí po celém světě, útok tak může přijít kdykoli. Díky nepřetržitému pokrytí poskytují služby MDR stálou jistotu a klid a týmy IT mohou v noci lépe spát. 

Nepoužívá vaše aplikace ruský kód? Přečtěte si také:

Nepoužívá vaše aplikace ruský kód?

Manažerům i zákazníkům poskytuje nepřetržitá služba specialistů poskytovatele MDR a vysoká úroveň kybernetické připravenosti po celou dobu silnou jistotu, že jsou jejich data i samotná organizace dobře chráněny.

4. Zvýšíte odbornost, nikoli počet zaměstnanců

Vyhledávání hrozeb je vysoce komplexní operací, která vyžaduje specifický a úzce specializovaný soubor dovedností. Specialisty na tento obor ale vůbec není snadné získat. Služby MDR tyto odborné znalosti poskytují. Sophos disponuje stovkami odborných analytiků připravených na vyhledávání a řešení hrozeb u zákazníků po celém světě.

5. Zlepšíte návratnost investic do kybernetické bezpečnosti

Udržování týmu pro nepřetržité vyhledávání hrozeb je nákladné a vyžaduje nejméně pět nebo šest zaměstnanců na plný úvazek. Služby MDR představují nákladově efektivní způsob, jak zabezpečit organizaci bez neúnosných nároků na rozpočet. 

Zvýšením ochrany pomocí služby MDR se také výrazně snižuje riziko nákladného narušení bezpečnosti dat a řešení závažných bezpečnostních incidentů.

Širokou kompatibilitu s bezpečnostními řešeními nabízí Sophos MDR

Díky integraci dat a telemetrie z koncových bodů, cloudu, identit, e-mailu, firewallu a dalších bezpečnostních technologií třetích stran v rámci adaptivního ekosystému kybernetické bezpečnosti společnosti Sophos dokáže služba Sophos MDR lépe, rychleji a přesněji odhalovat a napravovat útoky napříč různými prostředími u zákazníků. 

soutez_casestudy

Chcete dostávat do mailu týdenní přehled článků z Computerworldu? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Podporovány jsou například technologie Microsoft, CrowdStrike, Palo Alto Networks, Fortinet, Check Point, Amazon Web Services (AWS), Okta, Google a mnoho dalších. Otevřenost a kompatibilita se staly naprostou nezbytností pro účinnou kybernetickou obranu, a i díky tomu přináší služba Sophos MDR, která dnes chrání více než 12 000 organizací po celém světě, vynikající výsledky při obraně proti aktuálním hrozbám.

Joe Levy, technický ředitel společnosti Sophos

Byl pro vás článek přínosný?