Hlavní navigace

Pět tipů pro lepší soustředění při práci ve Windows - 4.díl

20. 11. 2019

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Automatizujte přepínání tmavého režimu, zbavte se vyzařování modrého světla, ztlumte monitory při používání vícemonitorového zobrazení a vůbec vyzkoušejte i další tipy, které vám přinášíme v tomto článku.

Předcházející díl

 

Když se skutečně potřebujete maximálně soustředit na konkrétní úkol, může vám v tom do značné míry pomoci i správné nastavení zobrazení. Ztlumení nebo úplné vypnutí dalších monitorů u vícemonitorového zobrazení, eliminace nepříjemného svícení obrazovky nebo dokonce úplné vypnutí zobrazení v barvách vám pomůže lépe se koncentrovat na konkrétní úkol a minimalizovat námahu očí.

Pokud použijete ty správné nástroje, můžete si ve Windows nastavit takřka ideální zobrazení prakticky s minimem námahy. Vyzkoušejte následujících pět nástrojů a tipů, které vám pomou zlepšit koncentraci!

Jednoduché ztlumení jednoho nebo více monitorů

Používání více monitorů pro práci je skvělým řešením v okamžiku, kdy potřebujete používat současně více aplikací – to ovšem jen do chvíle, dokud se nepřistihnete, že až příliš zíráte na jinou než hlavní obrazovku a mimo jiné si i nepříjemně namáháte krční páteř. Řešením je zdarma dostupná aplikace PangoBright, kterou můžete konfigurovat jas jednotlivých monitorů přímo z oznamovací oblasti – díky tomu se můžete lépe koncentrovat na svoji hlavní obrazovku. Zkuste si například snížit jas přídavných monitorů na 50 nebo 60 procent a záhy uvidíte, jak výrazně se to projeví na vaší koncentraci.

Aplikace PangoBright dokáže snížit jas přídavných monitorů, takže se na ně nebudete tolik dívat

Pokud již náhodou používáte velmi oblíbenou aplikaci pro podporu zobrazování více monitorů s názvem DisplayFusion, pak můžete podobného efektu dosáhnout, aniž byste museli instalovat nějaký další software. Přejděte do nastavení programu DisplayFusion, zde se přesuňte do nabídky Functions, klepněte na položku Scripted Function a následně vyberte možnost Download Scripted Function. Ze seznamu následně vyberte položku Dim All Monitors Except Primary a následně klepněte na možnost Download Function. Pomocí tlačítka Edit, které se nachází v pravém horním rohu,si k této funkci vytvořte zástupce a nastavení potvrďte stiskem tlačítka OK.

 

CS24

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?