Hlavní navigace

Pět tipů pro použitelnější Metro UI ve Windows 8 - 1. díl

2. 4. 2014

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
Nové rozhraní označované jako „modern UI" zaznamenalo mezi uživateli ve velké míře negativní reakce. Existují ovšem nástroje a tipy, které dokážou práci s novým rozhraním zefektivnit a zatraktivnit. Některé z nich vám představíme v tomto článku.

Nové uživatelské rozhraní nazývané „modern UI“ sice možná na pohled vypadá hezky, nicméně pokud v tomto prostředí chcete něco udělat, záhy zjistíte, že nad klasickou pracovní plochu prostě není. Je to skutečně pravda i tehdy, pokud máte a chcete pracovat na dotykovém zařízení, kde má používání rozhraní „modern UI“ daleko větší smysl? Nebo co když prostě jen skutečně chcete namísto pracovní plochy používat nové rozhraní?

Úvod

Pokud patříte mezi uživatele, kteří vlastní dotykové zařízení nebo se kteří se rozhodli se s novým rozhraním sžít natolik, aby jej mohl používat každodenně, pak si přečtěte následující článek. V něm vám prozradíme několik tipů, které vám prozradí, jak co možná maximum času strávit v prostředí optimalizovaném pro dotykové ovládání od Microsoftu a jak dát sbohem klasické pracovní ploše.

Procházejte své soubory pomocí služby OneDrive (dříve SkyDrive)

Aplikace OneDrive (dříve SkyDrive), která je integrována ve Windows 8, neslouží jen k procházení obsahu vašeho cloudového úložiště. Klepněte v levém horním rohu na odkaz SkyDrive – zobrazí se rozevírací seznam, který vám umožní procházet i všechny soubory umístěné na místním počítači.

Ve standardním nastavení zobrazuje služba OneDrive pouze soubory aktuálně přihlášeného uživatele (obsah pracovní plochy, složky Dokumenty, Hudba atd.). Pokud klepnete na položku Místní disk (C:), můžete procházet i obsah celého disku.

Nová aplikace OneDrive (dříve SkyDrive) vám pomůže nalézt na vašem počítači vámi požadované soubory

 

soutez_casestudy

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?