Hlavní navigace

Podpora Office 2003 brzy končí. Co to znamená pro firmy?

8. 8. 2013

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Od 8. dubna 2014 nebude Microsoft vydávat bezpečnostní aktualizace pro systém Windows XP a sadu Office 2003.

V případě, že v těchto produktech dojde k objevení bezpečnostní chyby, potenciální útočníci ji budou moci zneužít. Především firmy se tak vystavují značným rizikům, jako je neoprávněný přístup k datům, krádež důvěrných informací nebo počítačová špionáž. Jak tuto situaci řešit?

Microsoft nedávno uvedl na trh nejnovější verzi svého balíku kancelářských aplikací Office 2013 a její cloudovou variantu Office 365 pro firemní sféru. Právě služba Office 365 může být cestou jak bez investice a za velmi příznivou cenu modernizovat software ve firmě.

Office 365

Že je to cesta volená mnoha společnostmi od malých až po velké, jako například RWE nebo Burza cenných papírů, potvrzuje průzkum společnosti Ipsos MORI,  z konce 1. čtvrtletí letošního roku ve 23 evropských zemích. Ukázal totiž, že 75 % českých malých a středních firem už využívá cloudové služby – typicky hlavně pracovní nástroje. To je o celých 30 % nad průměrem západoevropských zemí a o 19 % víc, než v sousedním Slovensku. Vyšší adopci cloudu mezi malými a středními firmami vykázala v Evropě už jen Ukrajina s 85 %. České malé a střední firmy přitom využívají v cloudu hlavně e-mail.

Výhodným poměrem cena/výkon je zajímavý například balíček služeb Office 365 Midsize Business, který je určen pro středně velké firmy. Služba obsahuje Office 365 ProPlus (nejvyšší sadu aplikací až na 5 zařízení PC/MAC) a dále přináší kompletní možnosti firemní komunikace a spolupráce – e-mail, videokonference v HD, firemní intranet, sdílená uložiště dokumentů a firemní sociální síť. Obsahuje zároveň IT nástroje potřebné k udržení kontroly nad IT ve větších organizacích. Cena ročního předplatného je 147,60 EUR (3 690 Kč) za jednoho uživatele.

Office 365 - prezentace

Firmy tak mohou nejen výhodně přejít na novou verzi Office 2013, ale především získat moderní nástroje pro snadnou komunikaci ve firmě i se svými zákazníky. Zajímavé jsou především zabezpečené videokonference v HD, které lze nově také propojit se službou Skype. Tak se dají ušetřit nemalé peníze tím, že nahradí část vašich služebních cest. Zajímavou novinkou v balíčku Office 365 je zabezpečená vnitrofiremní sociální síť, díky které se dají velmi snadno v rámci firmy sdílet důležité informace nebo třeba zapojit zaměstnance do diskuzí nad novými produkty či zákaznickými kampaněmi.

Služba zároveň splňuje všechny bezpečnostní normy EU i náročnou certifikaci ISO 27001. Také datová centra mají vysoké bezpečnostní standardy a navíc jsou data zákazníků duplikována ve dvou datových centrech (pro ČR nejblíže v Irsku a Holandsku).

Office 365 je rozhodně velmi zajímavou možností, jak v oblasti IT nic nevlastnit a přesto pro svůj business všechno mít.

Martin Dudek, Ness Technologies

Chcete se dozvědět více o řešení, které zvýší produktivitu ve vaší firmě? Potřebujete snížit náklady na firemní informační technologie a jejich údržbu nebo integrovat Office 365 do vaší infrastruktury? Využijte chytré aplikace jako službu Office 365 nebo Google Apps s podporou Ness Technologies!

Byl pro vás článek přínosný?