Hlavní navigace

Poslední naděje na získání fotografií ze ztraceného mobilu - 1.díl

6. 2. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Mobilní telefon je sice fuč, ale fotografie pořízené tímto mobilním telefonem ještě pravděpodobně někde přežívají. Závisí ovšem na tom, jak jste měli svůj mobilní telefon nastavený.

Ztráta či krádež mobilního telefonu je bezesporu nepříjemná záležitost. Pokud jste měli na tomto mobilním telefonu uložena nějaké fotografie, o to víc jeho ztráta zamrzí. Existuje nějaká možnost, jak se dostat alespoň k těmto fotografiím, když je mobilní telefon nenávratně pryč?

Úvod

Pokud vlastníte smartphone, pak existuje docela velká pravděpodobnost, že se vaše fotografie, které byly uložené na tomto smartphonu, nachází někde na cloudu. Pokud však vlastníte nějaký starý mobilní telefon, pak jsou vaše fotografie s velkou pravděpodobností pryč.

Předpokládejme, že jste již vyzkoušeli všechny běžné postupy, které se používají při ztrátě mobilního telefonu. Určitě jste již zkusili z jiného telefonu zavolat na své číslo, poslouchali jste, zda někde neuslyšíte jeho zvonění atd. Pokud je však mobilní telefon skutečně ztracený, pak je třeba se zaměřit na to, kde jinde by fotografie, které původně byly na vašem mobilním telefonu, ještě tak mohly být.

Moderní smartphony dokážou automaticky nahrávat vaše fotografie do cloudu. Ovšem jestli toto provádí i váš smartphone, závisí na následujících dvou skutečnostech:

1. Jestli odesílání fotografií do cloudu bylo na smartphonu nastaveno jako výchozím.

2. Jestli jste náhodou toto výchozí nastavení nezměnili.

Na mobilním telefonu s operačním systémem Android se s největší pravděpodobností fotografie nahrávají na Google Drive (schválně zde uvádíme frázi "s největší pravděpodobností", protože výrobci mobilních telefonů rádi výchozí nastavení operačního systému Android mění). Chcete-li tedy zjistit, zda nemáte takříkajíc štěstí v neštěstí, otevřete stránku Google Drive v libovolném internetovém prohlížeči. Zde klepněte na velké modré tlačítko Přejít na Disk Google, které se nachází uprostřed stránky. Pokud nejste přihlášení ke svému účtu Google (což může být váš účet na YouTube nebo na Gmail), pak se budete muset přihlásit pod svým uživatelským jménem a heslem. Po přihlášení klepněte v levém panelu na odkaz Fotky Google. Pokud se vám nyní zobrazí vaše fotografie, pak máte skutečně štěstí v neštěstí.

Fotografie na Google Drive

Operační systém iOS se chová podobně, ovšem jen s tím rozdílem, že se v jeho případě fotky nahrávají na iCloud.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?