Hlavní navigace

Potisk jakéhokoliv produktu slibuje Konica Minolta

8. 2. 2017

Sdílet

 Autor: Konica Minolta
Nové řešení firmy Konica Minolta dokáže napojit tiskárnu přímo k existujícímu výrobnímu zařízení – usnadní to potisk jakéhokoliv materiálu či produktů už při jejich vzniku.

Prodej vlastního řešení pro průmyslový tisk zahájila v České republice Konica Minolta. Jeho základní součástí jsou takzvané tiskové hlavy, které lze vsadit do libovolné výrobní linky, což umožní potisk výrobků přímo během jejich výrobního procesu.

Řešení je vhodné i pro firmy, jejichž produkty vycházejí z ruční výroby či montáže. Těm firma nabízí kompletní řešení průmyslové tiskárny, včetně všech potřebných technologií a systémů.

 „Se vstupem do průmyslové oblasti se možnosti potisku technologiemi Konica Minolta mnohonásobně rozšířily. Kromě tradičního papíru jsme nyní schopni potisknout téměř všechny materiály a produkty, jež vyžadují nějakou barevnou povrchovou úpravu,“ řekl Pavel Čurda, generální ředitel Konica Minolta Business Solutions Czech.

CS24

Podle něj jde řešení, které je v celosvětovém měřítku jedinečné. Tiskový segment lze totiž připojit jak k existujícímu výrobnímu zařízení, tak jej dodat v rámci kompletního řešení samostatné průmyslové tiskárny.

Výsledkem instalace zařízení k průmyslovému tisku od Konica Minolta je prý prototyp splňující individuální požadavky konkrétního zákazníka. Řešení funguje na principu bezkontaktní technologie, která umožňuje potisk libovolných typů materiálů a vytváření různých efektů, jako je například 3D lak.

Byl pro vás článek přínosný?