Hlavní navigace

Potvrzeno: Windows 8.1 „Blue“ budou zdarma

15. 5. 2013

Sdílet

 Autor: Microsoft/pcworld.com
Tak je to oficiální. Aktualizace Windows Blue bude nakonec nést název Windows 8.1, bude k dispozici jak pro zařízení s Windows 8, tak pro ta s Windows RT, a co je nejlepší: bude zdarma.

Je navíc zajímavé, že bezplatná aktualizace Windows 8.1 bude dostupná prostřednictvím Windows Store a ne běžnou metodou Windows Update.

„Windows 8.1 pokračuje v cestě, kterou jsme loni na podzim započali s Windows 8,“ stálo včera na blogu Windows. „Windows 8.1 nám pomůže dodat [zákazníkům] novou generaci počítačů a tabletů společně s našimi OEM partnery (…).“

Windows 8.1 poskytuje Microsoftu bezprecedentní (pro Widnows) a důležitou příležitost rychle opravit mnohé z nejviditelnějších chyb, které se objevily v jeho nově vyhlížejícím operačním systému. Komentáře představitelů společnosti napovídají, že Microsoft zpětné vazbě ze strany svých zákazníků při vývoji Windows 8.1 naslouchal. Doufejme, že si tu příležitost nenechá ujít. Na této změně kurzu totiž závisí nejen mobilní ambice Microsoftu, ale i celkový další osud segmentu počítačů.

Úniky informací o Windows Blue napovídají, že se společnost vydala správným směrem; budeme však chytřejší až 26. června, kdy má být představena „preview“ verze Windows „Blue“ pro vývojáře.

soutez_casestudy

Takže napůl rozdělená obrazovko a znovuzrozené tlačítko Start, brzy (možná) na viděnou. Jen si asi nesmíme zvykat na to, že by cena budoucích aktualizací Windows byla vždy tak levná.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?