Hlavní navigace

Poznejte komunikační řešení, na které se spoléhají i profesionální hasiči

15. 10. 2020

Sdílet

 Autor: Alef
V situaci, kdy hraje roli každá minuta a je třeba se rychle domluvit a rozhodnout, není čas na chyby. Jakékoli technické zaváhání nebo zpoždění může způsobit komplikace a je zbytečným rizikem. Stoprocentně to platí v případech, kdy se řeší zásadní události, které mají v agendě například profesionální hasiči. Ovšem i firmy může přijít například desetiminutové zpoždění na začátku videokonference dost draho. Stačí si spočítat hodinovou mzdu všech manažerů, kteří se nevydařeného začátku schůzky účastní.

Vzhledem k tomu, že se videokonference stávají běžnou součástí každodenní komunikace, je dobré vsadit na spolehlivé řešení. Právě jako to udělal Hasičský záchranný sbor České republiky, který na jaře letošního roku pro tento účel intenzivně využíval a dále rozvíjel zařízení Cisco.

Operační středisko generálního ředitelství je kontaktním bodem. Právě odsud řešíme události, které zasahují větší části České republiky. K tomu nám samozřejmě technologie pomáhají. Během jarního nouzového stavu probíhala komunikace mezi jednotlivými složkami díky videokonferencím,“ vysvětluje Roman Bílý, ředitel odboru operačního řízení MV GŘ Hasičského záchranného sboru ČR z místnosti, v níž zasedá ústřední krizový štáb.

Kompletní Cisco zařízení Hasičskému záchrannému sboru České republiky dodaly v tandemu společnosti AV MEDIA, specialista na audiovizuální řešení, a ALEF, česká technologická firma působící na dvanácti trzích. Obě mají s technologiemi a komunikací již více než 20 let zkušeností. V rámci jarního projektu bylo podobných komunikačních zařízení instalováno po celé republice více. Mimo jiné je využívá i Policie České republiky nebo Kraj Vysočina. I díky nim si podobná profesionální řešení nacházejí stále častěji uplatnění i mimo soukromou sféru, například ve státních institucích či municipalitách.

Využití Cisco zařízení v operačním středisku generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru.

CS24

Cisco také už mnoho let využívá řada globálních světových, ale i českých společností. Jedná se o přední řešení pro vzdálenou komunikaci, jež oceňují především zákazníci, kteří si uvědomují cenu svého času, nechtějí řešit kompromisy v kvalitě a očekávají jednoduchost a spolehlivost. Přínosné je jak pro velké organizace, tak pro firmy s minimálně dvěma až třemi lokalitami.

Více se o Cisco řešeních můžete dozvědět na stránkách společnosti ALEF.

Byl pro vás článek přínosný?