Hlavní navigace

Práce z domova je přežitek – Microsoft chce, abyste pracovali z auta

16. 1. 2024

Sdílet

 Autor: © metamorworks - Adobe Stock
Integrace Microsoft Teams se systémem Android Auto umožní uživatelům uskutečňovat a přijímat konferenční hovory, není však zatím zcela jasné, zda lidem budou k dispozici i zprávy a další služby spojené s Teams.

Trendem posledních let je, že zaměstnanci kombinují praci z kanceláře, z domova či z hotelových pokojů. Už od února se však budou moci účastnit pracovních hovorů a schůzek dokonce z pohodlí svého auta.

Jak spravujete více cloudů ve vaší firmě?

Aplikace Teams totiž bude k dispozici v aplikaci Android Auto, která propojuje mobilní telefony s Androidem a informační a zábavní systém automobilu, oznámil Microsoft v aktualizaci roadmapy produktu Microsoft 365. První zmínky o tomto kroku se přitom datují k loňské květnové konferenci Google I/O 2023.

Dostupnost aplikace Microsoft Teams v systému Android Auto umožní uživatelům snadno se připojit ke schůzkám přímo z palubní desky vozidla namísto ručního používání telefonu. Uživatelé budou moci také zobrazovat své kalendáře událostí.

NASA: Elektrické automobily jde se současnými technologiemi nabít za 5 minut Přečtěte si také:

NASA: Elektrické automobily jde se současnými technologiemi nabít za 5 minut

Díky zmíněné integraci lidé také zjednoduší přístup ke schůzkám, povolí volání kontaktům na rychlé volbě či si budou moci zobrazit podrobnosti o posledních hovorech. Zatím však není jasné, zda budou mít i přístup k funkcím pro zasílání zpráv a dalším funkcím pro spolupráci.

Microsoft tak následuje Zoom a Webex, které jsou v Android Autu už od podzimu loňského roku. Na druhou stranu, začal nabízet podporu pro Teams v Apple CarPlay už v roce 2021.

CS24

Google tvrdí, že Android Auto se používá ve 200 milionech automobilů. Ten na letošním veletrhu CES navíc oznámil aktualizaci systému Android Auto, a to ve spojení s elektromobilitou.

Auta kompatibilní se systémem Android Auto budou moci sdílet informace o stavu baterie v reálném čase s Mapami Google, které budou řidičům navrhovat zastávky pro nabíjení a také poskytovat odhadovanou úroveň nabití baterie po příjezdu do cíl.

 

Computerworld si můžete objednat i jako klasický časopis. Je jediným odborným měsíčníkem na českém a slovenském trhu zaměreným na profesionály v oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT). Díky silnému zázemí přináší aktuální zpravodajství, analýzy, komentáře a přehledy nejnovejších technologií dříve a na vyšší odborné úrovni, než ostatní periodika na tuzemském trhu.

Obsah Computerworldu je určen odborníkům a manažerům z firem a institucí, kteří se podílejí na rozhodovacím procesu při nákupu ICT technologií. Jednotlivá čísla si můžete objednat i v digitální podobě.

Byl pro vás článek přínosný?