Hlavní navigace

Před Vánoci půjde do prodeje YotaPhone, telefon se dvěma displeji

14. 11. 2013

Sdílet

 Autor: Techspot.com
Ruská společnost Yota Technologies spoléhá na originalitu a z fáze konceptu přesouvá svůj „dvojdisplejový“ telefon YotePhone, představený letos na CES v Las Vegas.

Primárním displejem je 4,3palcový 720p LCD displej, na němž bude uživatel provádět nejvíce práce. Sekundárním pak E-Ink displej opět s úhlopříčkou 4,3palce, který pro zobrazování obsahu využívá stejnou technologii jako čtečky elektronických knih typu Amazon Kindle nebo PocketBook.

Druhý displej se bude hodit zejména pro čtení pasivních informací, jako jsou třeba textové zprávy nebo oznámení, případně knihy. Uživatel si bude na displeji moci číst a ušetří tak své oči i energii přístroje.

Mezi technické vlastnosti novinky bude patřit dvoujádrový procesor s frekvencí 1,7 GHz, 2 GB paměti RAM, a 32 nebo 64 GB interního úložiště. Telefon se bude prodávat se systémem Android 4.2.2.

Společnost Yota Technologies dodává produkty pro mobilní odvětví, jako jsou modemy a routery, už od roku 2007. YotaPhone je jejím prvním pokusem prorazit na již tak dost přeplněném trhu se smartphony. Bude zajímavé sledovat, zda se jí to povede.

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?