Hlavní navigace

Přehrajte si na Amazon Echo sbírku oblíbených skladeb - 1.díl

19. 5. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Přehrávejte si pomocí asistentky Alexa skladby ze svých sbírek i po skončení služby Amazon Music Storage.

Úvod

Asistentka Alexa, kterou ve svých produktech používá firma Amazon (a nejen ona), je k lidem, kteří upřednostňují nákup hudby před prostým využíváním některé z předplacených služeb, jako je třeba Spotify, daleko méně přívětivá.

Až donedávna bylo nejlepším řešením, jak streamovat svou vlastní sbírku hudby na zařízeních s Alexou, využívání služby Amazon Music Storage – to ovšem za předpokladu, že jste měli vlastní skladby uložené ve formátu MP3. V prosinci ale Amazon u zdarma používané verze služby znemožnil nahrávání nových skladeb a o měsíc později to samé potkalo i uživatele placené varianty této služby. V lednu 2019 Amazon službu Music Storage úplně zakáže, což znamená, že k vaší sbírce skladeb ve formátu MP3 se na zařízeních Echo nedostanete – jedině, že byste měli skladby zakoupeny přímo přes digitální obchod Amazonu.

Vypnutí služby Amazon Music Storage naštěstí neznamená, že byste už nijak nemohli přehrávat svou vlastní sbírku skladeb. Pro přehrávání skladeb ve formátu MP3 (popřípadě hudby v jiných formátech, jako je například FLAC) na zařízení Echo nebo jiných zařízeních obsahujících asistentku Alexu stále ještě můžete použít Plex nebo My Media Server for Alexa – obě řešení vám umožní streamování skladeb uložených na jiném zařízení. Další alternativou pak je služba s názvem My Pod, která vám umožní uložit skladby na Google Drive a přistupovat k nim pomocí vlastních hlasových příkazů. Tyto služby sice nejsou tak dokonalé a ani tak snadno ovladatelné jako Amazon Music, zato vám umožní přistupovat k vaší sbírce hudebních skladeb pomocí hlasových příkazů.

Přečtěte si, jaké tedy vlastně máte možnosti přehrávání svých skladeb!

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?