Hlavní navigace

Přehrávejte hudbu z počítače do libovolného zařízení - 1.díl

7. 8. 2015

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Stream What You Hear představuje zdarma dostupný nástroj pro streaming hudby z vašeho počítače do mobilního telefonu nebo televizoru.

Tentokrát pro vás máme jeden velmi šikovný trik, který vám pomůže úspěšně nastartovat (nejen) pracovní týden: jedná se o možnost jednoduše a zdarma přeměnit svůj počítač na centrum pro streaming hudby, který bude tuto hudbu vysílat u vás doma do libovolného zařízení disponující webovým rozhraním. Tuto možnost určitě rádi využijete, pokud na herní konzoli nemáte přístup ke Spotify, nebo pokud máte na svém počítači hudební nahrávky, které naopak nemáte ani na smartphonu, ani třeba na tabletu.

Úvod

Utilita Stream What You Hear (SWYH) vám pomůže poslat hudbu do prakticky libovolného zařízení, které se nachází ve stejné síti a které má internetový prohlížeč nebo podporu UPnP/DLNA. Jedná se o program pouze pro operační systém Windows, který bere vše, co prochází zvukovou kartou a převádí jej na stream hudby. Počítač, na kterém streaming vytváříte, můžete dokonce i ztlumit a i přesto budou vaše další zařízení hrát.

V první řadě bychom vás ale chtěli upozornit na to, že tato utilita spadá přesně do kategorie nízkonákladových řešení a má tedy i řadu nevýhod. Předpokládejme, že třeba u vás právě probíhá nějaká party a vy na počítači pouštíte skupinu Red Hot Chilli Peppers. Najednou se ozve zvukové upozornění programu pro okamžité zasílání zpráv (instant messaging), popřípadě začne vyzvánět Skype, protože vám zrovna volá váš známý. Všechny tyto zvuky bohužel budou slyšet i na zařízeních, které stream hudby přijímá. Tuto nevýhodu můžete samozřejmě proměnit i ve výhodu, třeba pokud potřebujete slyšet varování, když jste třeba právě v kuchyni, ale rozhodně žádné takové zvuky nikoho nepotěší, pokud si chcete užít ničím nepřerušovanou hudbu.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?