Hlavní navigace

Přemýšlíte o změně? Toto jsou nejlepší zaměstnavatelé v Česku

18. 1. 2024

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Tuzemská část celosvětového žebříčku Top Employer 2024 ukázala, které firmy dávají svým zaměstnancům nejlepší podmínky. Ocenění letos získalo pouze 23 firem podnikajících v České republice.

Všechny oceněné společnosti musí získat vysoký počet bodů v šesti různých oblastech péče o zaměstnance, které se dál dělí do dvaceti různých podtémat, jako jsou odměňování a benefity, strategie pro rozvoj zaměstnanců, kvalita pracovního prostředí, rovnost a férovou nebo digitální služby pro zaměstnance a well-being.

Hodláte nabírat IT pracovníky v tomto roce?


Top Employer Institute, autor hodnocení, nezveřejňuje další přesné pořadí mimo první místo.

Letos se mezi nejlepší zaměstnavatele v České republice počítá devět výrobních společností, čtyři logistické, čtyři zdravotnické, tři zaměřené na maloobchod, dvě na bankovnictví a pojišťovnictví a také jeden tabákový podnik – JTI, který je zároveň za Českou republiku i vítězem.

TOP IT Employers: prosinec 2023 Přečtěte si také:

TOP IT Employers: prosinec 2023

„Už několik let u nás například platí pravidla 50 % času home office, 50 % času v kanceláři, vloni jsme podobný režim otevřeli i pro obchodní zástupce, u nichž počítáme s tím, že se jeden v týdnu budou svým klientům a taky papírování věnovat právě na home office,“ zdůrazňuje Yelena Yugova, šéfka pro People and Culture v JTI.

Letošního ročníku hodnocení nejlepších zaměstnavatelů se zúčastnilo přes 2 300 organizací ve 122 zemích světa. Globální ocenění Top Employer získalo pouze 17 společností.

CS24

Top Employers Institute certifikuje podniky, které svým zaměstnancům poskytují ty nejlepší pracovní podmínky. Umožňuje zaměstnavatelům se nechat ohodnotit, certifikovat a případně získat ocenění pro zaměstnavatele, u kterého je dobré pracovat.

Kompletní žebříček nejlepších zaměstnavatelů v České republice pro rok 2024

(mimo vítěznou společnost uvedenou na prvním místě jsou další společnosti v abecedním pořadí)

Nejlepší zaměstnavatel v ČR:

JTI

Společnosti certifikované coby Top Employer 2023

Adient

Alstom

Amazon

Chep

DHL eCommerce Solutions

DHL Global Forwarding, Freight

DHL Supply Chain

Groupe SAVENCIA

Kaufland

KBC

Lear Corporation

Lidl

Medtronic

Molson Coors

MSD

Nationale-Nederlanden

Orlen

Saint-Gobain

Schindler

Takeda

Unibail-Rodamco-Westfield

Zentiva

Zdroj: Top Employers Institute

Byl pro vás článek přínosný?