Hlavní navigace

Přesuňte knihovny ve Windows 10 na jiný disk či oddíl - 2.díl

30. 5. 2016

Sdílet

 Autor: © photogl - Fotolia.com
Oddělením dat od aplikací jednak obojí lépe ochráníte, jednak se vám bude i lépe zálohovat.

Předcházející díl

 

Ve standardním nastavení jsou knihovny v operačním systému Windows 10 umístěny na systémovém pevném disku. Vzhledem k tomu, že řada uživatelů dnes umisťuje operační systém na disk SSD, který má oproti klasickým magnetickým pevným diskům daleko menší kapacitu, nabízí se otázka, zda by nebylo výhodnější umístit knihovny, které obsahují data uživatelů, právě na daleko větší klasický magnetický disk.

Změna umístění složky OneDrive

Pokud ukládáte většinu svých dat na OneDrive, můžete zařídit přesun na disk X: i u těchto dat:

soutez_casestudy

  1. Klepněte pravým tlačítkem myši na ikonku OneDrive, která se nachází v oznamovací oblasti Hlavního panelu, a to v pravém dolním rohu. Z místní nabídky, která se zobrazí, vyberte příkaz Nastavení.

Nastavení aplikace OneDrive

  1. V následujícím dialogovém okně pak stiskněte tlačítko Zrušit propojení s OneDrivem. Zobrazí se okno „Vítá vás OneDrive“, které pro tuto chvíli ignorujte.
  2. Přesuňte složku OneDrive z původního umístění (již výše zmiňované složky skryté pod systémovou proměnnou %userprofile%) do složky Knihovny, která se nachází na disku X:. Asi nejsnáze se přesun dá provést tak, že budete při přetahování složky do nového umístění držet klávesu Shift.
  3. Nyní se vraťte k oknu „Vítá vás OneDrive“, které se objevilo v kroku 2, a přihlaste se pomocí účtu Microsoft.
  4. Po přihlášení klepněte na poměrně nenápadný odkaz s textem Změnit umístění. Vyberte složku OneDrive na disku X: a v okně s chybovou hláškou, které se vzápětí zobrazí, klepněte na tlačítko Použít toto umístění.

Změna umístění složky OneDrive

  1. Dokončete průvodce.

Byl pro vás článek přínosný?