Hlavní navigace

Preview: NHL 11

13. 7. 2010

Sdílet

V dalším ročníku NHL od EA Sports se můžeme těšit na mnohá vylepšení. Konečně se ve hře objeví aspekty, jako jsou zlomená hokejka (zde přibudou funkce jako hraní bez hokejky, vyžádání nové hokejky ze střídačky, atd.), vylepšený systém buly, nové možnosti při bránění a zakládání útočných akcí a mnoho dalšího.

Zajímavou novinkou je i to, že EA uzavřela na čtyři roky smlouvu s Kanadskou hokejovou ligou, tedy CHL. Tato liga je vcelku odlišná od všech ostatních. Hrají v ní hráči ve věku 16 - 20 let z celého světa, kteří jsou považováni za velké naděje do budoucna, a ti nejlepší z nich pak putují do NHL. CHL bude obsahovat všech 60 týmů, které hrají tuto soutěž (51 kanadských a 9 amerických), chybět nebudou ani autentické dresy Reebok, objeví se i nový herní mód Mastercard Memorial Cup a samozřejmě se nezapomnělo na kompletní licenci log pro WHL, OHL a QMJHL. EA také definitivně potvrdilo, že CHL si budete moci zahrát v módech Be a Pro, Be a GM, Playoff, Tournament i Season mode.  To znamená, že v módu Be a Pro můžete začít jako šestnáctiletý nováček v CHL a postupem času se propracovat až na hvězdu první třídy v NHL. Za tohle dáváme jednoznačně palec nahoru!

nhl 11

Je pravdou, že si fanoušci série dlouho stěžovali na absenci možnosti zlomení hokejky ve hře. Tohle bude s ročníkem NHL 11 už minulostí. Hokejku zde zlomíte při nepovedené střele, ataku od protihráče, k jejímu zlomení může dojít i opotřebením. Kvitujeme rovněž to, že četnost zlomení hokejek bude možné nastavit v menu hry. Změny fyzikálního enginu budou cítit ve hře opravdu na každém kroku. Při ztrátě hokejky si můžete vyžádat novou na střídačce, vypůjčit si ji od spoluhráče nebo hrát bez ní a posouvat puk bruslí.


V NHL 11 se také dočkáme obtížnějšího systému přihrávání, kdy bude záležet, jak rychle zpracujete puk, jak jste natočeni ve směru k hráči, kterému chcete přihrát či už na tom, jak kvalitní přihrávku už samotný hráč má. Mnohých vylepšení se dočkáme i v hitování protihráčů. Ty aspoň podle prvních videí vypadají naprosto autenticky a navíc by měl být každý úder jedinečný.

nhl 11

Těšit se můžete i na spoustu nových kliček, možnosti střelby při podražení (kromě střelby z kolenou půjde vystřelit i vleže) a hlavně na zcela nově přepracovaný systém buly. Při vhazování rozehráváte při novém přiblíženém pohledu kolmo shora nad hráči, abyste viděli přehledně svou i soupeřovu hokejku. Po vhazování se kamera plynule přepne. A hlavně, konečně půjde vystřelit i přímo z buly na branku.

nhl 11

Titul NHL 11 vyjde ve verzích pro PLAYSTATION 3 a Xbox 360 17. září. Jeho doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 1599 Kč.


Hlavní novinky v NHL 11:

CS24

  • Zcela nový systém vhazování
  • Obsahovat bude všech 60 týmů z CHL
  • Možnost zlomení hokejky a přihrávání puku bruslí
  • Realističtější bodyčeky, nové kličky a systém přihrávání
  • Objeví se nový herní mód Mastercard Memorial Cup

 

Byl pro vás článek přínosný?