Hlavní navigace

Přizpůsobte si zdarma Windows 8 k obrazu svému – 2. díl

2. 12. 2012

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
V tomto dílu si představíme balík aplikací OS X Skin Pack a jeho stěžejní utility RocketDock a FinderBar. Ukážeme si, jak snadno se dá pomocí tohoto balíku proměnit vzhled Windows 8 na vzhled ve stylu OS X.

Ostatně jako všechno i systém Windows 8 má své klady, pro který na něj nedá řada uživatelů dopustit, ale i zápory, pro něž by jej uživatelé nejraději zatratili. V tomto seriálu vám přinášíme skvělé aplikace, které vám umožní přizpůsobit si tento operační systém přesně podle svých představ a navíc úplně zdarma!

 

1. díl – Přizpůsobte si zdarma Windows 8 k obrazu svému – úvod

 

Přetvořte Windows na Apple OS pomocí balíku OS X Skin Pack!

Začneme zkoumáním jednoho sice velmi svérázného a radikálního nástroje pro Windows 8, který zároveň nosí nálepku kontroverznosti. Pokud se řadíte mezi fanoušky firmy Apple a snažíte se naplno ponořit do tohoto produktivnějšího operačního systému, nebo pokud se jen rozplýváte s trochou závisti nad různými zařízeními Mac, které používají vaši přátelé, pak právě balík OS X Skin Pack je vaší vstupenkou k plně funkčnímu hybridnímu operačnímu systému Windows 8/OS X.

Tento balík ovšem má jednu velmi výraznou vadu na kráse. U něj totiž v podstatě jde pouze o vzhled. Instalace zmiňovaného balíku je velmi jednoduchá, protože stačí poklepat na spustitelný soubor. Pak se můžete v klidu posadit a něco dobrého vypít, dokud instalace nedoběhne do konce. V rámci instalace se do operačního systému nainstaluje řada aplikací, jež vzájemnou spoluprací vytvoří na operačním systému Windows dojem, že pracujete v operačním systému OS X od firmy Apple.

Díky programu RocketDock bude váš počítač s operačním systémem Windows vypadat stejně jako Mac

Na internetových stránkách věnovaných programu Skin Pack naleznete úplnou dokumentaci týkající se všech instalovaných aplikací a způsobu jejich vzájemné spolupráce. V každém případě mezi nejdůležitější aplikace patří bezesporu program RocketDock, který zajišťuje trvalé zobrazení panelu se zástupci na obrazovce. Tyto ikony se navíc po přejetí myší automaticky zvětšují a po opuštění ukazatelem myši se zase zmenšují. Dalším velmi důležitým nástrojem pak je Finderbar, který zobrazuje přes horní část obrazovky velmi realisticky vyhlížející panel, který má napodobovat panel s nabídkou, která se v operačním systému OS X nachází právě v tomto místě.

Finderbar se automaticky aktualizuje při každém spuštění aplikace, nicméně určitě nefunguje tak hladce, jako v OS X, protože programy, jako je kupříkladu Microsoft Word, vám i v tomto případě budou nadále nabízet aktuální panel nástrojů, s nímž pracujete. Ve výsledku pak často dochází k docela komickým situacím, zvláště když pracujete s aplikacemi obsahujícími spoustu nástrojů a voleb. To ale s sebou logicky přináší stav, kdy se pokoušíte integrovat do sebe funkce dvou naprosto odlišných operačních systémů.

CS24

 

V následujícím díle si představíme nástroj DeskDrive, který je rovněž součástí balíku OS X Skin Pack a poté se budeme věnovat programu Windows 8 Manager, pomocí něhož se rovněž dají provádět velmi zajímaví úpravy operačního systému Windows 8.

Byl pro vás článek přínosný?