Hlavní navigace

Proč je Microsoft Excel tak pomalý? - 5.díl

20. 10. 2020

Sdílet

 Autor: (c) Dmitri Mikitenko - Fotolia.com
Vypořádejte se v Excelu s nedostatkem paměti a systémových prostředků!

Předcházející díl

 

Když se z programu Microsoft Excel na vašem počítači stane unavený a pomalý stařec, asi se toho nedá nevšimnout. Najednou ukládání a otevírání souborů trvá nekonečně dlouho, trvá věky, než Excel spočítá všechny vzorce v listu nebo než aktualizuje obsah obrazovky po zadání dat. To samé pak platí o pomalém třídění nebo formátování buněk. A problém s pamětí v počítači je další problém, jeho důsledkem je pomalost Excelu.

O tyto funkce při přechodu ze 32bitové verze na 64bitovou přijdete

I přes jednoznačné výhody 64bitové verze Office firma Microsoft doporučuje pro většinu uživatelů používání 32bitové verze Office, protože je daleko více kompatibilní s jinými aplikacemi (to platí zejména pro doplňky vyvinuté třetími stranami). Z toho vyplývá, že v 64bitové verzi nejsou podporovány následující funkce Office:

1. Nejsou podporovány starší verze Editoru rovnic.

2.Ve Wordu nejsou podporovány knihovny s doplňky (nicméně celá řada jich je k dispozici online buď zdarma, nebo s minimálními náklady).

3. Nejsou kompatibilní některé prvky ActiveX a kódy VBA.

4. Některé soubory s databázemi v programu Microsoft Access mají problémy týkající se zdrojového kódu.

CS24

5. Je nutno znovu vytvořit aplikace Outlook MAPI.

6. Vykreslování GDI (Graphics Device Interface) má problémy s výkonem, Tyto problémy jsou způsobeny nekompatibilitou mezi 32bitovými a 64bitovými zařízeními.

Byl pro vás článek přínosný?