Hlavní navigace

Programy ZDARMA na CD-DVD

26. 6. 2008

Sdílet

UltraISO, Ashampoo PowerUp XP Platinum, Ashampoo Magical Snap, CopyToDVD, Hard Drive Washer, Panda Antivirus + Firewall 2008 - plné verze těchto programů obsahuje letní dvojčíslo PC Worldu 7/8 2008. Nové číslo je v prodeji od 26.června.

CS24

Na CD/DVD naleznete 6 programů zdarma!

UltraISO 8.6.6.2180



Prostřednictvím UltraISO se vám do rukou dostává opravdu šikovný nástroj, který je téměř nezbytný pro každého, kdo vlastní vypalovačku nebo používá některý z nástrojů pro virtuální mechaniky. UltraISO je určen pro práci s takzvanými obrazy CD/DVD, což jsou vlastně jejich otisky v poměru 1 : 1. Tento otisk můžete pomocí tohoto programu upravit a následně opět vypálit na CD/DVD. Možnosti produktu využijete zejména tehdy, pokud si chcete na CD společně s instalací oblíbeného programu nahrát např. nejnovější updaty, doplnit plug-iny a rozšíření – prostě vyrobit si CD na míru. Můžete například použít přepisovatelné médium nebo otisk připojit do systému jako tzv. virtuální mechaniku. Originální médium tak ochráníte před případným poškozením a navíc bude přenos dat z takového virtuálního CD mnohonásobně rychlejší.


Ashampoo PowerUp XP Platinum



Tento měsíc jsme si pro vás připravili užitečný nástroj, pomocí kterého budete moci optimalizovat výkon vašeho počítače. Ashampoo PowerUp XP Platinum má příjemné uživatelské rozhraní, s jednoduchým ovládáním. Mezi jeho funkce například patří úprava vzhledu spouštěcích oken, animací, možnost vyčištění registru nebo nástroj sloužící k úplnému odinstalování programů. Dále aplikace obsahuje pokročilého správce úloh, manažera virtuální plochy a mnoho dalšího. Více informací o instalaci se dočtete v rychlokurzu na stránkách 66 a 67, nebo přímo na CD/DVD.

Ashampoo Magical Snap 1.20



Ashampoo Magical Snap je užitečný nástroj pro rychlé a jednoduché snímání obrazovky s možností další grafické úpravy. Můžete snímat celou obrazovku nebo pouze jen její vybrané části. Program umožňuje editování, s jehož pomocí pak lze vytvořené screenshoty různě upravovat. Můžete je například kopírovat, tisknout, mazat, změnit jejich velikost, ořezat a mnoho dalšího. Výhodou je podpora systémů s více monitory, práci navíc usnadňují interaktivní průvodci.

CopyToDVD 3.1.3



Tento měsíc jsme si pro vás nachystali praktický program, který vám umožní zálohovat hudbu, soubory, fotografie nebo DVD filmy. CopyToDVD má příjemné uživatelské rozhraní, s velice jednoduchým ovládáním. Podporuje všechny CD a DVD formáty (CD-R/RW, DVD-R/RW, DVD+R/RW, DVD-RAM, DVD+R DL, DVD-R DL). CopytoDVD můžete uložit vaše soubory jako trvalou kopii, naplánovat pravidelné zálohování dat v určitý čas, vypálit vaše hudební soubory (MP3, Ogg, Vorbis, WMA) a mnoho dalšího. Pro čtenáře PC WORLDu je připravena ještě jedna akce navíc – sleva na nejnovější verzi CopyToDVD 4. Více informací se dočtete přímo v časopise nebo na CD/DVD.

Hard Drive Washer 2.01



Windows a podobně i veškerý ostatní nainstalovaný software vytváří svá vlastní dočasně využitelná data. Ta by měla sloužit především k zapamatování osobních dat a uživatelského nastavení, ve většině případů ale pouze postupně snižují rychlost počítače s tím, jak programů a jimi vytvořených dat o uživateli přibývá.

Bohužel není mnoho programů, které by se staraly o důsledky hromadění těchto zbytečných dat na různých částech disku a mazaly by je vždy, když by to bylo potřebné a možné. Hard Drive Washer ale právě tuto oblast „úklidu“ na pevném disku zvládá na výbornou. Hledá na disku počítače nepotřebná data a umožňuje uživateli jejich smazání.

Kromě obvyklých prozatímních dat, která jsou většinou ukládána ve formátu TMP, může na vašem disku zbytečně ležet i několik dalších typů dat, zpomalujících rychlost systému. Především to jsou podpůrná data ve formátech BAK, LOG nebo data, která byla z bezpečnostních důvodů převedena do formátu OLD. Všechny tyto typy dokáže Hard Drive Washer snadno najít a smazat.

Panda Antivirus + Firewall 2008



Základní funkcí programu je pochopitelně vyhledávání virů na vašem počítači a ochrana před nimi. Pro zvýšení bezpečnosti můžete ještě (zdarma) doinstalovat modul pro detekci dosud neznámých virů - takzvanou heuristickou analýzu. To, co dělá tento program v porovnání s ostatními antiviry lepším, je integrovaný osobní firewall, tedy zařízení, které vás chrání před útoky po počítačové síti. V dnešní době je význam osobního firewallu snad ještě větší než samotného antiviru. Standardně je programům povoleno komunikovat s internetem (tedy směrem ven), avšak je zakázáno objektům v internetu připojit se k vašemu počítači. Pokud chcete, aby bylo možné se k vašemu počítači připojit z internetu – například chcete být FTP či HTTP serverem nebo chcete povolit připojení vzdálenou plochou na vaše PC – musíte toto v programu explicitně povolit.

Návod na prodloužení licence produktu Panda Antivirus + Firewall 2008 naleznete přímo v časopise nebo na CD/DVD.

Byl pro vás článek přínosný?