Hlavní navigace

Progress byl jmenován lídrem pro oblast Network Detection and Response

9. 3. 2023

Sdílet

 Autor: Progress
Quadrant Knowledge Solutions ve své komplexní analýze SPARK Matrix jmenovala Progress Flowmon ADS lídrem pro oblast NDR.

Progress, důvěryhodný dodavatel softwaru pro vývoj aplikací a infrastruktury byl v rámci SPARK Matrix™ jmenován jako technologický lídr pro oblast NDR (Network Detection and Response). Analytici z Quadrant Knowledge Solutions v rámci své komplexní analýzy SPARK Matrix hodnotili 22 předních dodavatelů z oblasti NDR, přičemž z pohledu přínosu pro zákazníka a technologické výjimečnosti zvolili jako technologického lídra pro tuto oblast Progress® Flowmon® ADS.

Stále větší množství nezabezpečených zařízení připojených k firemní sítím, stejně jako nárůst práce na dálku, způsobuje, že firmy jsou mnohem zranitelnější vůči různým typům kybernetických hrozeb. Odpovědí na potřebu řešit tyto hrozby, které obcházejí tradiční bezpečnostní model zabezpečení koncových bodů a ochrany perimetru, představují nástroje definované jako NDR (Network Detection and Response) v čele s Flowmon ADS.

„Díky svým robustním a sofistikovaným funkcím, které zahrnují detekci hrozeb, reakci na incidenty, alerty, sdílenou cloudovou databázi IoC hrozeb nebo bezpečnostní monitoring a analýzu, nabízí Flowmon ADS kompletní detekci a mitigaci kybernetických hrozeb v síti uživatele,“ řekl Arnab Paul, analytik Quadrant Knowledge Solutions.

Inteligentní detekční engine ve Flowmon ADS využívá pokročilou analýzu chování k detekci nežádoucích anomálií v síťovém provozu. Dokáže odhalit nežádoucí chování, útoky na kritické aplikace, úniky dat a celou řadu indikátorů kompromitace. Flowmon ADS bodoval v rámci analýzy SPARK Matrix mimo jiné v kategorii s největším dopadem na zákazníky. Studie uvádí, že Flowmon ADS je „vysoce škálovatelné řešení pro podniky všech velikostí“ a díky komplexnímu zpracování událostí, korelaci incidentů a asistované konfiguraci „výrazně snižuje manuální nároky na nasazení, konfiguraci, ladění a údržbu“ celého systémů.   

„S tím, jak se neustále zvyšuje složitost zákaznických prostředí, roste i počet potenciálních vektorů útoku, které mohou aktéři hrozeb využít,“ řekl Jason Dover, viceprezident pro produktovou strategii společnosti Progress. „Není otázkou, zda se vaše síť stane terčem útoku, ale spíše kdy. Flowmon ADS kombinuje detailní přehled o tom, co se v síti děje s automatizovanou reakcí na mitigaci hrozeb a sehrává tak zásadní úlohu při budování vyspělých bezpečnostních architektur reagujících na současné bezpečnostní výzvy.“

příloha_ovladnete_sva_data

SPARK Matrix společnosti Quadrant Knowledge Solutions obsahuje podrobnou analýzu dynamiky globálního trhu NDR, hlavních trendů nebo pozice dodavatelů a konkurence. Studie nabízí uživatelům strategické informace pro vyhodnocení různých schopností dodavatelů, konkurenční diferenciace a postavení na trhu.

Více informací o Flowmon ADS naleznete zde. Bezplatná část analýzy SPARK Matrix for Network Detection and Response je k dispozici zde.

Byl pro vás článek přínosný?