Hlavní navigace

Průvodce nákupem tiskárny - 5. díl

15. 1. 2014

Sdílet

 Autor: (c) Maksin Kostenko - Fotolia.com
Možná vám právě dosloužila vaše obstarožní tiskárna, nebo jste se až nyní rozhodli pořídit si tiskárnu domů. Kdo se ale má vyznat v té spoustě modelů, která je aktuálně na trhu k dispozici!

Pokud chcete při nákupu poradit, pak jste na tom správném místě. V tomto seriálu se dozvíte třeba to, který typ tiskárny je pro vás nebo pro vaši firmu ten nejvhodnější, seznámíte se s nejdůležitějšími funkcemi tiskáren, rozhraní, kterými se tiskárny připojují, jak tisknout z mobilních zařízení,  jaké jsou například možnosti práce s papírem nebo jaké další funkce tiskárny nabízí.

V našem setiálu se dozvíte, co můžete od tiskárny v té či oné cenové hladině očekávat a také vám doporučíme ten nejvhodnější typ tiskárny přesně pro vás. Určitě oceníte i naše tipy týkající se nákladů na náplně do tiskáren.

Předchozí díl

 

Kupujeme novou tiskárnu                  

 

Předpokládejme, že jste si na svoji novou tiskárnu šetřili a právě jste se rozhodli, že si ji koupíte. Ze všeho nejdříve je potřeba zjistit, kolik máte našetřeno. V první řadě se ujistěte, že máte našetřeno dost, popřípadě si zjistěte, zda můžete i za menší peníz koupit takové zařízení, které bude vyhovovat vašim představám a potřebám. Na následujících řádcích se dozvíte, co můžete v jednotlivých cenových hladinách očekávat.

 

Cena od 800 Kč do 1 600 Kč: Neočekávejte žádný zázrak. V této cenové hladině dostanete jednoúčelovou inkoustovou tiskárnu, přičemž s nejvyšší pravděpodobností se bude jednat o velmi pomalé zařízení s minimem funkcí (bez zobrazovacího panelu, s velmi primitivní manipulací s papírem). Inkoustové náplně budou pravděpodobně velmi drahé, a to aby vyrovnaly velmi nízkou cenu samotné tiskárny. Dávejte si pozor na trojbarevné náplně, které v jedné kazetě spojují azurový, purpurový a žlutý inkoust. U tohoto typu náplní totiž musíte ve chvíli, kdy dojde jeden inkoust, vyměnit všechny.

Cena od 1 600 Kč do 2 000 Kč: Základní model. V této cenové relaci můžete pořídit buď jednoúčelovou inkoustovou tiskárnu, nebo multifunkční inkoustovou tiskárnu nižší třídy, která obsahuje pouze ty nejzákladnější funkce. Další možností je pořízení jen té nejlevnější černobílé laserové tiskárny. Tyto tiskárny jsou vhodné pro použití pouze jedním uživatelem, jejich rychlost je průměrná, stejně na tom je i manipulace s papírem. Tyto tiskárny mohou obsahovat slušnější ovládací panel. Inkoustové náplně, popřípadě tonery budou drahé. Některé modely mohou používat samostatné inkoustové náplně pro každý inkoust, popřípadě dokáží pracovat s inkousty velmi efektivně, nicméně v každém případě si  zde musíte dávat pozor na tiskárny používající trojbarevné náplně.

CS24

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?