Hlavní navigace

Průvodce nákupem tiskárny - 6. díl

16. 1. 2014

Sdílet

 Autor: (c) vector_master - Fotolia.com
Možná vám právě dosloužila vaše obstarožní tiskárna, nebo jste se až nyní rozhodli pořídit si tiskárnu domů. Kdo se ale má vyznat v té spoustě modelů, která je aktuálně na trhu k dispozici!

Pokud chcete při nákupu poradit, pak jste na tom správném místě. V tomto seriálu se dozvíte třeba to, který typ tiskárny je pro vás nebo pro vaši firmu ten nejvhodnější, seznámíte se s nejdůležitějšími funkcemi tiskáren, rozhraní, kterými se tiskárny připojují, jak tisknout z mobilních zařízení,  jaké jsou například možnosti práce s papírem nebo jaké další funkce tiskárny nabízí.

V našem setiálu se dozvíte, co můžete od tiskárny v té či oné cenové hladině očekávat a také vám doporučíme ten nejvhodnější typ tiskárny přesně pro vás. Určitě oceníte i naše tipy týkající se nákladů na náplně do tiskáren.

Předchozí díl

 

Cena okolo 3 000 Kč: Přiměřená nebo lepší kvalita. V této řadě se setkáte s řadou modelů s automatickým oboustranným tiskem a s lepšími možnostmi při práci s inkoustem. Černobílé laserové tiskárny jsou v této cenové relaci skutečně jen v tom nejzákladnějším provedení, ale pře jen jsou o něco málo lepší než tiskárny v té nejhorší třídě. Tiskárny v této cenové relaci už mají přiměřenou rychlost. Většina modelů má i podpor Wi-Fi.

Cena okolo 5 000 Kč: Inkoustové tiskárny střední třídy a černobílé laserové tiskárny. Tiskárny v této cenové relaci jsou daleko rychlejší a daleko lépe manipulují s papírem. Mají i daleko více funkcí pro práci v síti a mají i daleko lepší ovládací panely. Tiskárny disponují dotykovými obrazovkami, barevnými zobrazovacími jednotkami a podporou širokoúhlého formátu. Černobílá laserová tiskárna by v této cenové relaci měla mít 250tistránkový vstupní zásobník, což je dost na to, aby se dala použít více uživateli – na druhou stranu budou tyto tiskárny poměrně pomalé.

Cena okolo 8 000 Kč: Nejlepší inkoustové tiskárny a základní barevné laserové tiskárny. V této cenové relaci si užijete tiskáren s pestrou paletou funkcí a možností, a to včetně podpory sítě, velkého barevného displeje LCD a takových specialit, jako je kupříkladu připojení k internetu. Rychlost a kvalita tisku bude stále dobrá, náklady na inkoust by měly patřit mezi nejlevnější, přičemž vysoce kvalitní a výkonné inkousty vám v řadě případů ušetří spoustu financí. Co se týče laserových tiskáren, pak v této cenové rovině pořídíte  velmi rychlou černobílou síťovou tiskárnu, popřípadě tu nejzákladnější barevnou laserovou tiskárnu. Náklady na toner však budou pravděpodobně vysoké.

soutez_casestudy

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?