Hlavní navigace

První bezpečnostní záplata pro Windows Phone 7

5. 5. 2011

Sdílet

Microsoft v úterý vydal první bezpečnostní záplatu pro smarpthony se systémem Windows Phone 7. Jedná se o variantu opravy zranitelnosti SSL certifikátů, která byla pro jiné produkty uvolněna už v březnu.

Dosud není jasné, kdy bude záplata jednotlivým uživatelům telefonů distribuována (doručení závisí také na konkrétním operátorovi). Zákazníci by o ní nicméně měli dostat zprávu přímo na své zařízení. Pro instalaci je však nutné připojit telefon k počítači (PC nebo Mac OS).

Aktualizace by mj. měla obsahovat blacklist pro SSL certifikáty, které byly ukradeny v březnu společnosti Comodo. V úložišti certifikátů na Windows Phone se pak zkontroluje, zda se některé tyto potenciálně podvodné certifikáty neužívají.

Microsoft již v březnu uvedl podobný black list pro podporované operační systémy (od Windows XP po Windows 7 včetně serverových OS). Mozilla i Google vydaly stejně koncipované opravy i separátně pro své webové prohlížeče. Microsoft nyní nijak nevysvětlil, proč aktualizace pro smartphony trvala o tolik déle.

CS24

To, že telefon byl v pořádku opraven, lze poznat po zobrazení verze systému. Aktuální Windows Phone 7 má označení 7.0.7392.0. Objevily se již stížnosti, že s instalací aktualizací mají problémy ti, kdo na telefonu provozují neautorizované aplikace.

 

Byl pro vás článek přínosný?