Hlavní navigace

Rádio je stále součástí mnoha domácností. Proč si jej pořídit také?

29. 11. 2020

Sdílet

 Autor: A3pfamily / Shutterstock.com
Už od vzniku rádia vědci předpovídali jeho zánik. Předpovědi znovu a znovu selhávají, protože rádio je jednou z nejvíce adaptabilních technologií na trhu a nadále vyplňuje důležité mezery pro spotřebitel

Rádio je lokální

Na rozdíl od televize, satelitního vysílání nebo většiny forem streamování, je rádio vytvářeno a vysíláno lokálně, s místními zprávami a místními inzerenty. I když jsoutisková média v mnoha oblastech na pokraji zániku, rádio stále zůstává silné, aby vás informovalo o tom, co se ve vaší oblasti děje.

Vše víte hned

Nic nepřekoná schopnost rádia poskytovat aktuální zprávy z nejnovějších událostí, stejně jako včasnou reklamu. Ve srovnání s televizí je rádio rychlejší od události k vysílání, částečně kvůli zkrácení doby výroby a množství potřebného vybavení. Je mnohem snazší získat vzdálené pokrytí ve vzduchu pomocí rádia, zejména díky dnešním technologiím, pro přenos vysoce kvalitního zvuku zpět do stanice přes IP a další sítě.

Na rádio je spoleh i v nouzi

Čas od času, když dojde ke katastrofě, první věcí, která selže, je internet a mobilní telefonní sítě. Rozhlasové stanice jsou často první, které obyvatelstvu poskytují včasné informace, co mohou přijímat přenosná rádia napájená z baterie.

CS24

Rádio je mobilní

Na rozdíl od jiných médií je rádio také na palubní desce většiny automobilů. Vzhledem k přenosovému médiu a stálému pokrytí z místa na místo je ideální pro dojíždějící v automobilech. A díky technologiím digitálního vysílání je posluchačům v autech k dispozici nesčetné množství služeb, jako jsou aktualizace provozu v reálném čase, včetně nehod nebo jiných nehod, které jim poskytují informace, co potřebují k výběru nejrychlejší trasy.

Není pochyb o tom, že rádio má postavení důležitého zdroje zpráv a zábavy pro nadcházející desetiletí, a to díky schopnosti chameleona – přizpůsobit se změnám na trhu a špičkovému technologickému vývoji.

Byl pro vás článek přínosný?