Hlavní navigace

Recenze: AVG Protection Pro

3. 11. 2015

Sdílet

 Autor: AVG
Program AVG Security se v české kotlině dočkal oprávněného úspěchu. A jako je tomu u většiny podobných bezpečnostních balíků, máme tady nyní novou verzi.

Instalace může být pro někoho nepříjemná, nejdříve je totiž nutno založit na firemních stránkách účet a teprve potom je možné zadávat kód. To je celkem pochopitelné a jednoduché v případě, že si program stahuji z webu. Pokud ale patřím mezi staromilce a koupím si krabicovou verzi, bude mi asi chvíli trvat, nežli tomu přijdu na kloub.

AVG

Základní myšlenkou je nabídnout ochranu pro všechny platformy, proto dojde nejen na Windows, ale i na operační systém Android a Mac. Bohužel, u Maca to bude pouze ochrana proti virům. K počítačům se znakem ukousnutého jablíčka také nedostaneme aplikaci AVG Zen.

Pracovní rozhraní je solidně sjednoceno a velký kruh nám svojí barvou na první pohled ukáže, jestli je všechno v pořádku (zelená), navíc plný kruh uvidíme jen v případě, že máme nainstalovány všechny dostupné aplikace. AVG Performance je u této verze pouze jako testovací na jeden měsíc, nicméně její součást 1-Click Maintenance běží dál. Již zmíněná aplikace AVG Zen je určena pohodlnému přechodu obrany na další periférie. Stačí kliknout na ikonku, zvolit platformu a odeslat email. Další velice příjemnou specialitkou je možnost kontrolovat všechny periférie z jednoho počítače, některé problémy navíc můžeme řešit na dálku, stejně jako si můžeme spustit skenování kdekoliv, kde nás AVG chrání.

AVG

Firewall je kvalitní a její práci na čipernosti počítače nepoznáme. Užitečné vychytávky zahrnují kontrolu reputace webových stránek, pohodlnou enkrypci souborů a možnost zatrhnout tipec otravnému sledování pomocí funkce Do Not Track. Spamový filtr má, stejně jako u slavnější konkurence, do dokonalosti daleko, ale to už je v této oblasti trhu nechvalným zvykem. Aplikace Online Shield a antivirus se oproti minulé verze vylepšily.

Verdikt

Koupit nebo nekoupit? Oproti pokročilým balíkům konkurenčních firem vypadá AVG poněkud skoupě. Na druhé straně ale není nafouknut do nepříčetnosti, jak se v poslední době začalo zkoušet, kdy vývojáři cpou do balíků i věci, které tam vůbec nepatří. AVG je tak program, který je fit a přitom nás spolehlivě ochrání. Možnost kontrolovat všechny chráněné periférie z jednoho počítače je velice příjemná.

 

Pro: jednoduchost

Proti: Nabídka je poněkud skoupá

Celkem: 75 procent

soutez_casestudy

Výrobce: AVG

Cena: 1 210 Kč

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.